Düğün salonları, kahvaltı yerleri, mangal restoranları yıkılıyor

    İzmir Valiliği bir yandan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü diğer yandan uyarı üstüne uyarı gönderdi. Belediyeler de kaçak yapıların yıkımı için harekete geçti. İlk adımı da Balçova Belediyesi attı. Planlama için adım atılan İnciraltı'ndaki kaçak yapıların yıkımı için süre verdi.

    Düğün salonları, kahvaltı yerleri, mangal restoranları yıkılıyor
    19 Ocak 2021 - 16:44 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 18:15
    Planlaması gündemde olan İzmir'in önemli alanlarından İnciraltı'nda kaçak olarak yapılan yüzlerce binanın yıkımı için harekete geçildi. İzmir Valiliği'nin belediyelere gönderdiği yazıya istinaden Balçova Belediyesi de, imar barışından faydalanmayan ya da faydalanmasına karşın şartlara uymayan kaçak yapıları yıkması için önce işyeri sahiplerine uyarı yaptı. Diğer yandan da ilçedeki kaçak yapıların yıkımı için 3 Şubat'ta hizmet alımı ihalesine çıkacak. Balçova'da tespit edilen 928 kaçak yapının çoğunluğunun planlanması son aşamaya gelen İnciraltı'nda olduğu dikkat çekiyor. 29 Ocak'a kadar yıkılmayan yapıların belediye tarafından yıkılıcağı bilgisine ulaşıldı. İrnciraltı'ndaki çoğu yapının düğün salonu, kır düğün alanı, mangal-kahvaltı yeri, villa olduğu belirtildi.
    Eğer bir engel, sorun çıkmazsa yaza kadar bu yapıların ortadan kaldırılması planlanıyor. İşi ciddiye alan İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelere gönderdiği yazıda özetle, özellikle SİT alanlarındaki kaçak yapıların yıkılmaması halinde bu yapıların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkılayacağını bildirdi. Yıkmayan belediyelerin hem yıkım parasını ödeyeceği, hem de haklarında soruşturma açılacağı dile getirildi.

    İNCİRALTI İÇİN DAHA ÖNCE DE KARAR ALINMIŞTI

    İnciraltı için 2008, 2011 ve 2016 yıllarında da benzer şekilde yıkım kararları verilmişti. Ancak nedense bu yıkımlar bir türlü gerçekleşmemişti. Bazı yerlerde kısmen yıkımlar yapılmıştı. Hatta 2011'deki yıkım da zamanın Kültür ve Turizm Bakanı'nın devreye girmesiyle durdurulmuştu. 2016'da ise İnciaraltı'nda çok sayıda restoran, düğün salonu, kafeterya ve AVM'lerdeki işyerlerinin de yer aldığı 754 yapının yıkımı için belediye hizmet alımı ihalesine çıkmıştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum