• Reklam

Dubai'den İzmir'e direkt uçuş başladı

DUBAİ merkezli hava yolu firması flydubai, 26 Haziran'dan itibaren haftada üç kez Dubai'den İzmir'e direkt uçuşların başladığını duyurdu.

Dubai'den İzmir'e direkt uçuş başladı
08 Temmuz 2022 - 12:01 - Güncelleme: 08 Temmuz 2022 - 12:08

Dubai'den İzmir'e haftada 3 gün direkt uçuşlar başladı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uçuşlar, çarşamba, cuma ve pazar günleri Dubai Uluslararası Havalimanı'ndaki (DXB) Terminal 2'den gerçekleştiriliyor. Yolculara business ve ekonomi sınıf uçuş alternatifi sunuluyor. 1 Mayıs itibari ile flydubai yeni GSA (Genel Satış Acentesi) temsilciliğini devralan Royal Dubai Turizm, 2 Haziran'da İzmir acenteleri ile bir araya gelerek yeni hattın tanıtımını yaptı. İzmir uçuşlarının başlamasıyla birlikte flydubai'nin Türkiye'deki ağı Ankara, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı olmak üzere 4 noktaya ulaşacak.

'TİCARET BAĞLANTILARINI CANLANDIRMAYA YARDIMCI OLACAK'

Yolculara bu yaz daha fazla seçenek sunmak için 23 Haziran'dan itibaren Bodrum (BJV) ve Trabzon'a (TZX) yaz sezonu seferleri düzenleyeceklerini anlatan flydubai CEO'su Ghaith Al Ghaith, "İzmir uçuşlarının başlamasıyla Türkiye'deki ağımızın daha da büyüdüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Yoğun yaz döneminde, Türkiye'ye haftada 24 uçuş gerçekleştirerek, ister şehir molası ister plaj tatili için seyahat eden yolculara ülkedeki farklı şehirleri deneyimleme konusunda daha fazla fırsat sunacağız. Yeni direkt uçuşlar Dubai ile Türkiye'nin en yoğun şehirlerinden biri arasındaki ticaret bağlantılarını canlandırmaya yardımcı olacak" dedi.

'YAZ DÖNEMİ TRAFİĞİ BAŞLADI'

flydubai ülke müdürü Meltem Özkeskin ise 26 Haziran'da ilk uçuşların başladığını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Dubai merkezli bir hava yoluyuz. Dolayısıyla Dubai'den yabancı misafirler çok geliyor. Yabancıların İzmir'e ve çevresine özellikle yaz döneminde ilgisi büyük. Biz şu an Dubai'ye fazla yolcu gönderemiyoruz ama inşallah kışın yollayacağız. İzmir ve çevresinin tanıtımı için de faydalı. Yakın bölgelerdeki Meryem Ana, Şirince, deniz tatili ve otel seçeneklerine yoğun ilgi var. Yaz dönemi trafiği başladı. Bağlantılı uçuşlarımızla Dubai ötesinden de yolcular taşıyoruz. Dubai'de aktarma yapıp gelenler var. Birleşik Arap Emirlikleri ile politik ilişkilerin düzelmesi ve Türkiye'nin popülerliğine bağlı olarak yabancıların ülkemize ilgisi arttı. Tamamen politik ilişkilerin düzelmesiyle yapılan yatırımlar ve destinasyonlar arttı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum