DP Lideri isyan etti: İş yok, aş yok, aşı yok

    Uysal, “Halkın derdi geçim. Enflasyon, işsizlik, iflaslar” dedi, iktidarı eleştirdi: Her şey aleyhlerine işliyor. AKP savruluyor Artık gidiciler, söyleyecek sözleri de kalmadı, gündemi değiştirmekle meşguller. Ancak hiçbiri halkta karşılık bulmuyor.

    DP Lideri isyan etti: İş yok, aş yok, aşı yok
    10 Nisan 2021 - 11:07
    Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, iktidarın uzatmaları oynadığını savunup çarpıcı açıklamalarda bulundu. DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Uysal, iktidarın yerini korumak için seçim sistemi ile oynamayı hedeflediği uyarısı yapıp “Biz bu iktidarın vebaline ortak olmayız” dedi. İşte Uysal'ın o açıklamaları:

    'İklim değişikliği şart'

    İktidar 19 yıldır işbaşında ve aşırı yorgun. En iyi türkü 40 gün söylenir, en iyi hikaye 40 gün dinlenir. Artık iktidarın millete, ülkeye verebileceği hiçbir şey yok. İklim değişikliğine ihtiyaç var.

    Şimdi de vatandaş iktidara ‘Ne istediniz de vermedik' diyor. Zaman, makam, karar, hatta IBAN ile para bile verdi. Ama ülkede keyfi rejim iklimi sürüyor. Ahbap çavuş ilişkileri, rant düzeni, çarpık mekanizmalar değil, hukuk ve demokrasi olmalı, işte o zaman iklim değişir.

    Artık gidiciler, söyleyecek sözleri kalmadı, gündemi değiştirmekle meşguller. Onun için anayasa değişikliği, Kanal İstanbul, İnsan Hakları Eylem Planı, darbe mağduriyeti, reform diyorlar. Hiçbiri halkta karşılık bulmuyor.

    Vatandaşın derdi geçim. Enflasyon, işsizlik, iflaslar. İş yok, aş yok, aşı yok. Ülkede kravatlı soygun var. AKP eskiden sandıktan kendisine ne kadar oy çıkacağını tahmin ederdi, artık edemiyor.

    'İlk seçimde iktidar değişikliği bekliyorum'

    Uysal, “Yapılacak ilk seçimde iktidar değişecek” dedi.

    ‘DEMOKRASİNİN SINAVI'

    Bu iktidar ve ortağının ne anayasayı değiştirme, ne de erken seçim kararı alma gücü var. Her şey aleyhlerine işliyor. AK Parti savruluyor, teşkilatları da yorgun. İçe kapanma ile ülkeyi yönetme peşindeler.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum