Dokuz Eylül Üniversitesi'nin engelsiz yatırımı 'ArtıBiz' kafe açıldı

    İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından yatırım programına alınan 'ArtıBiz' kafenin resmi açılış gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Vicdanlarda ve gönüllerde olmadığı sürece, hiçbir engel yoktur. ArtıBiz kafenin bu anlamda örnek olacağına inanıyoruz" dedi.

    Dokuz Eylül Üniversitesi'nin engelsiz yatırımı 'ArtıBiz' kafe açıldı
    04 Aralık 2021 - 11:15 - Güncelleme: 04 Aralık 2021 - 11:16
    DEÜ, Buca Eğitim Fakültesi'nin bulunduğu yerleşkede 'ArtıBiz' isimli kafesini açtı. Çocuk parkından engelsiz yaşam alanlarına kadar birçok detayın düşünüldüğü kafe ile hem eğitim faaliyetlerinin zenginleştirilmesi hem de istihdam ve hizmet konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Bukova, Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörü Prof. Dr. Rukiye Günseli Yıldırım ile üniversite mensuplarının katıldığı törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Vicdanlarda ve gönüllerde olmadığı sürece, hiçbir engel yoktur. Üniversite olarak, 'engelsiz toplum ve üniversite' anlayışının yaygınlaşması ve toplumsal bilincin gelişmesi için çalışıyor; ArtıBiz kafenin bu anlamda örnek olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Rektör Hotar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Karabağlar Şerif Remzi Ortaokulu özel eğitim sınıflarından gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenen programda ise "Bizim için son derece özel bu projeyi, özel gereksinimi olan bireylerin ihtiyaçlarını ve taleplerini dikkate alarak oluşturduk. Burada, hem eğitime ve öğrenmeye yönelik faaliyetlerimizi zenginleştirmeyi hem de mensup ve vatandaşlarımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz. Çocuk parkının bulunda kafemizde, istihdama yönelik farkındalık oluşturmayı da amaçlıyoruz" diye konuştu.

    Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisinin de olduğu açılış töreninde, Karabağlar Şerif Remzi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfları öğrencileri ile DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri mutfakta kurabiye yaptı. Programın sonunda günün anlamına ve açılışa vurgu yapmak amacıyla uçan balonlar sembolik olarak gökyüzüne bırakıldı.


     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum