Dokuz Eylül'de Müftülük çalışanlarına 'geleneksel tıp' anlatıldı

    DOKUZ Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT) öncülüğünde düzenlenen 'Yetkili Sağlık Merkezlerinde; Sertifikalı Hekimlerden Gelen Şifa' isimli seminerinde, alana yönelik doğru bilinen yanlışlara dikkat çekildi.

    Dokuz Eylül'de Müftülük çalışanlarına 'geleneksel tıp' anlatıldı
    23 Mayıs 2023 - 14:48 - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 14:49

    Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), geleneksel tıp alanına yönelik bilgilendirme seminerlerini sürdürüyor. Yetkili hekimlerce geleneksel tıbbi tanı ve tedavi yöntemleri sunan DEÜ'nün Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT) öncülüğünde düzenlenen 'Yetkili Sağlık Merkezlerinde; Sertifikalı Hekimlerden Gelen Şifa' adı altındaki seminer serisi kapsamında, alana yönelik doğru bilinen yanlışlara ve ilgili tedavi yöntemlerinin yetkili sağlık merkezlerinde alınmasının önemine dikkat çekildi. DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi 15 Temmuz Salonu'nda yapılan seminer programına; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, DEÜ Üst Yönetimi, ilçe müftüleri, DEÜ akademik ve idari personeli ile il genelindeki müftüler ve müftülük çalışanları katıldı.

    'ÖNEMLİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR'

    Seminerin açılış konuşmasını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sağlık hizmetleri alanında önemli sorumlulukları bulunduğuna dikkati çekip, "2020 yılında kurduğumuz GETAT ile geleneksel tedavi yöntemlerini modern tıp ile buluşturarak vatandaşlarımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte önemli araştırma uygulamalarına öncülük eden ve hızla gelişen GETAT, yeni ve alternatif bir tedavi merkezi olarak vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördü; görmeye de devam ediyor. Bugünkü etkinliğimizde bir kez daha hem GETAT uygulamalarını tanıtmayı hem de bu uygulamaların sadece Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş merkezlerde ve bakanlık sertifikalı hekimler tarafından yapılabileceği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledik" dedi.

    SERTİFİKALI HEKİM VURGUSU

    Programın seminer bölümünde geleneksel tıbba yönelik katılımcılara kapsamlı bir sunum yapan GETAT Müdürü Prof. Dr. Figen Çoşkun da merkez kapsamındaki çalışmaların birey ve toplum sağlığına faydalı sonuçlar sağlayacak şekilde yürütüldüğünü vurguladı. İzmir genelinde yaklaşık 20 bin kişiye ulaşarak geleneksel tıbbı doğru bir biçimde anlatacaklarını ifade eden Çoşkun, tedavinin yetkili sağlık merkezlerinde sertifikalı hekimlerden alınmasının önemini vurgulayıp, "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri, günümüzde merdiven altı diye tabir edilen riskli koşullarda uygulanabiliyor. Bunlar size yarardan çok zarar sağlar. GETAT olarak halkımıza bu hizmeti modern tıp ile bir araya getirerek güvenilir şekilde sunmak için yaklaşık 3 yıldır farklı disiplinlerde çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda geleneksel tıbba yönelik yenilikçi tedavi yöntemleri ve uygulamalarıyla GETAT güvenilir bir adres olarak dikkat çekiyor" diye konuştu.
    Program sırasında ayrıca GETAT tarafından konuklara çevrim içi testler yapılarak, geleneksel tıbba yönelik farkındalık ve duyarlılık içeren sorular soruldu. GETAT bünyesinde uygulanan tedavi yöntemleri arasında, kupa-hacamat, larva, sülük, apiterapi, osteopati, ozon, proloterapi, mezoterapi, hipnoz, fitoterapi, homeopati, müzikterapi, refleksoloji ve akupunktur gibi tedavi çeşitleri bulunuyor.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum