Dilan Polat

    Dilan ve Engin Polat'ın muhasebecisi açıkladı! Vurgunun boyutu 1 milyar TL

    Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin soruşturmasında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Çiftin avukatı Ahmet Gün'ün yanında çalışan mali müşavir Zümrüt Yerebakan, itirafçı oldu. Yerebakan, naylon fatura miktarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

    Dilan ve Engin Polat'ın muhasebecisi açıkladı! Vurgunun boyutu 1 milyar TL
    25 Kasım 2023 - 10:43 - Güncelleme: 25 Kasım 2023 - 11:00
    Engin Polat ve Dilan Polat soruşturmasında, avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan'ın emniyetteki ifadesine Sabah ulaştı. Yerebakan, MASAK raporunda yer alan tüm şirketlerin kredi kartı ve e-ticaret platformlarının dökümlerini CD içinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu. Firmaların önce yabancıya devrinin yapıldığını, devir işlemleri bittikten sonra birkaç ay boş beyanname verildiğini, daha sonra da stok affı beyannamesi verilerek söz konusu firmaların Rise&Shine firmasına sahte fatura düzenlediğini söyleyen Yerebakan, Gün'ün kurduğu sistemi detaylarıyla anlattı.



    MASAK raporunda Gün tarafından kesilen naylon fatura miktarının 300 milyon lira olarak belirtildiğine dikkat çeken Yerebakan, naylon fatura miktarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi. Gün'ün nasıl ifade vermeleri gerektiği konusunda kendisine talimatlar verdiğini aktaran Yerebakan, aleyhine ifade vermemesi için de kendisini tehdit ettiğini kaydetti.



    İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftiyle beraber Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanmıştı. Polat çiftinin şirketlerinden birinin mali müşaviri olan ve soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Zümrüt Yerebakan, geçtiğimiz gün yakalanmış, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti. Yerebakan, çıkarıldığı hâkimlikçe yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.



    Yerebakan'ın Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Bürosunda verdiği ifadeye Sabah ulaştı. Yerebakan, MASAK raporunda yer alan tüm şirketlerin dökümlerini CD ile teslim ederek itirafçı oldu. Polat'ın muhasebe işlerine bakan avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan Yerebakan, Gün'ün etrafındaki insanlara veya yabancılara devrettiği firmalar üzerinden naylon fatura keserek komisyon aldığını kaydetti.



    Gün'ün kurduğu sistemi bir bir anlatan Yerebakan, "Önce yabancıya devredilen şirket bir süre bekletilir. Sonrasında kendi mükellefleri olan firmalara ihtiyaçları doğrultusunda stok affı beyanı verdirerek bu firmaların satışa hazır malı olduğunu, bu şekilde kesilen faturaların ilerde yargı kararlarınca gerçek kabul edileceği iddiası ile komisyon karşılığı kişilere vermektedir. Bu firmalar hem stok affı hem de kesilen faturaların KDV'leri devlete borçlandırılarak beyanları verilmektedir. Bu tarz sahte belge düzenleyen firmaları mali müşavir Songül Kılıç üzerinden vermektedir. Sonrasında şirketlerin tasviye süreci tamamlanınca şirketler hukuki varlığını yitirmiş hale gelmektedir. Bu sahte belgelerin ödemelerini çek ile alıp tahsil edildikten sonra kendi ve ailesi adına olan hesaplara yatırmaktadır" dedi.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum