Dilan Polat ve Engin Polat'a MASAK incelemesi

    Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) harekete geçti. Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın mal varlıkları ile ilgili inceleme başlatıldı.

    Dilan Polat ve Engin Polat'a MASAK incelemesi
    11 Ekim 2023 - 16:30

    Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın mal varlıkları ile ilgili inceleme başlatıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK), haklarında ‘'Kara para aklama ve vergi kaçırma'' gibi birçok iddia bulunan Dilan Polat ve eşiyle ilgili bir rapor hazırladığı da bildirildi. Polat ve akrabalarına ait şirketler mercek altına alındı.

    Altın kahve fincanı kullanan, kahvesini de altın tozu serperek içen Dilan Polat ise yaptığı açıklamada, ‘'Bu değirmenin suyu bir anda gelmedi. Eşimle 18 yıl çok çalıştık. Dayım da ünlü bir iş adamı. Eşim binaların dış cephe işlerini yaptı önemli para kazandı. Güzellik merkezi açtık, dünya çapında şubelerimiz var'' açıklaması yaptı.

    LİSTEDE 9 AKRABA DA VAR

    MASAK incelemesinde ise sahte olduğundan şüphelenilen birçok mali işlemin boyutunun yüksek meblağlara ulaştığını belirlendi. İnceleme kapsamında, ‘'Lüks araç ve gayrimenkul alımı yapılarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunun oluştuğu'' iddiası da araştırılıyor.

    MASAK incelemesinde Polat ve akrabalarının kozmetik, estetik, sağlık, inşaat, mühendislik ve ziynet sektöründeki 20'ye yakın şirketinin tek elden yönetildiği kuşkusu da doğdu.

    Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın birinci derece akrabalarından 9 kişi de incelemeye dahil edildi.

    “BÜTÜN MAL VARLIKLARINA EL KONULABİLİR”

    Sosyal medyada lüks yaşantısı ve vidolarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat, bu kez de para aklama iddiaları ile gündemde. Gazeteci Emrullah Erdinç, TV8'de yayınlanan bir programa (İkinci Sayfa) katılarak Polat çifti hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

    Polat çiftine ait şirketlerin son 6 yıl içinde devlete sadece 5 milyon 800 bin lira vergi ödediğini ve çiftin MASAK tarafından incelemeye alındığını belirten Erdinç şu ifadeleri kullandı:

    – Eğer vergi kaçakçılığı ya da şüpheli işlemler varsa Türkiye'deki iki kurum bununla ilgili soruşturma başlatır. Bunlardan birincisi vergi dairesidir. Vergi dairesinin kesmiş olduğu en büyük ceza para cezası olur. Ama MASAK devreye girerse orada işler değişir. MASAK burada şunu belirtir; kara para vardır, kaynağı belli olmayan paralar vardır ve bunun çerçevesinde de MASAK savcılıktan şunu ister; bütün mal varlıklarına el koymak…

    – Burada Polat ailesinin de aldıkları mallara baktığımızda bunların çoğu da şirketler üzerinde. Engin Polat üzerine gayrimenkul ve Otomotiv şirketi var. Bunların birçoğu bu şirkete kaydırılmış durumda, bir kısmı da kendi yakınları üzerine kurmuş oldukları güzellik sektöründeki şirketler. Bu şirketlerde şüpheli işlemler bulunmuş durumda. Eğer ki bu şüpheli işlemleri açıklayamazsalar ki, şu ana kadarki baktığımız zaman MASAK'ın raporlarında çok ciddi iddialar var. Böyle olursa Polat ailesi için önümüzdeki dönemlerde çok daha sıkıntılı süreçler başlayacak. Bu çerçevede yargılanacaklar ve yargılama sonucunda da eğer ki MASAK'ın raporundaki bu paraların kaynağını açıklayamazsalar bütün mal varlıklarına el konulabilir.

    “SON 6 YIL İÇİNDE SADECE 5 MİLYON 800 LİRA VERGİ ÖDEDİ”

    – Son 6 yıl içinde 5 şirket devlete 5 milyon 800 bin lira vergi ödemiş durumda. Çok kişi çalıştırabilirsiniz ama devlet burada sizin şirketinizin kağıt üzerinde ne kadar kar ettiğini, gelir elde ettiğinize de bakar. Faturalardan ziyade onlara iş yapan şirketler de bunların hepsini vergi dairesi zaten tek tek artık incelemeye almış durumda. Bütün faturaları inceleyerek kaynağına kadar gidiliyor. Orada şüpheli hareketler, şüpheli işlemler varsa vergi dairesi onların hepsini tespit etmiş oluyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum