Dikkat! Göztepe Köprüsü çürüdü

    İzmir'de bakımı yapıldığı öne sürülen Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay yaya üstgeçidi, çürümüş korkulukları ve sürekli sallanması nedeniyle vatandaşları endişelendiriyor.

    Dikkat! Göztepe Köprüsü çürüdü
    27 Ağustos 2021 - 16:48
    Ekim ayında 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında İzmir'deki bazı yapıların sağlamlığı yeniden gözden geçiriliyor.

    Yüksek ve eski yapılar haricinde toplumun kullandığı ortak mekanlar da incelenirken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Güzelyalı Yaya Üst Geçidi'nin Güçlendirme Yapılması İşi için ihale yapma kararı aldı.



    Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yer alan asma köprü şeklinde hizmet veren üst geçidin bakımları yapılırken gelinen süreçte güçlendirme çalışmalarının yapılacağı aktarıldı. 1997 yılının Ekim ayında Güzelyalı Üst Geçidi olarak hizmete açılan ve Göztepe'nin simgesi haline gelen yaya köprüsü 2010 yılında İskenderun'da şehit olan Kerem Oğuz Erbay'ın adını aldı.



    Deprem gibi olağanüstü durumlar haricinde de köprü zaman zaman kullanım sırasında fazlaca sallanmasıyla gündeme geliyor. Vatandaşların yer yer tedirginlik yaşadığı da aktarılıyor. 



    Bakımı yapıldığı açıklanmasına karşın Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay üst geçidinden geçenler, içler acısı durumu gözlemliyor. Vatandaşlar, "Nasıl bakım yapılmış. Köprünün her rarafı çürümüş, bizce yıllardır bakım yapılmamış... Korkuluklar çürümüş, güvenli hiç bir yeri yok... Allah'a emanet" dediler.










    (Fotoğraflar: Aykut FIRAT)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum