Dikkat! Ege'de sıcaklıklar 45 dereceyi bulacak

    Yurdu etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz kıyılarına için aşırı sıcak uyarısı geldi.

    Dikkat! Ege'de sıcaklıklar 45 dereceyi bulacak
    31 Temmuz 2021 - 13:18 - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 - 13:28

    Meteoroloji’nin son hava durumu raporunda Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz kıyılarına aşırı sıcak uyarısı yapıldı…

    Beş büyük kentte bugün hava tahminleri şu şekilde; İstanbul 36 derece. Ankara 34, İzmir ve Bursa 39 derece civarında seyrediyor.

    İzmir’de serinleten rüzgar hafifliyor. Antalya 41 derece, rüzgar 1 hafta daha kuru ve sıcak esecek.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) beklenen sıcaklık tahminlerine ilişkin bir harita yayımladı. Haritada mor ve ötesi renkli bölgeler için uyarı verildi.

    SICAKLIKLAR NORMALLERİN 5-8 DERECE ÜZERİNDE

    Meteoroloji’nin açıklamasında “Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

    ÖNEMLİ BİR UYARI DA GELDİ

    Araç sahiplerinin dikkatine: 
    Önümüzdeki bir kaç gün ve haftasonu hava sıcaklığının Marmara bölgesinde 40, Ege bölgesinde 45 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.
    Bu ölçülen sıcaklıklar gölgede ölçülen sıcaklıklar olduğu için güneş ışınlarına direk maruz kalan araçlara sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşacaktır; 
    dolayısıyla araç içerisinde çakmak, deodorant, parfüm, gözlük (Işığa maruz kaldığında mercek görevi görür) cam şişe,
    İçerisinde basınç barındıran herhangi bir ürününüzü araç içinde ve bagajında bulundurmayın. Mümkün ise aracları gölgelik ve korunaklı yerlerde, araç kapı camlarının gündüzleri bir parmak kadar açık bırakarak, araç içindeki sıcak havanın sirkülasyon yapmasını sağlayın.
    Kronik rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmayın, güncel işlerinizi mümkün olduğunca akşam üzerileri halletmeye çalışın.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum