• Reklam

Dikkat! 40 dereceye yaklaşacak

Yurt genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üstünde seyrederken, Ankara, İstanbul ve İzmir'de hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Dikkat! 40 dereceye yaklaşacak
05 Ağustos 2023 - 12:56
Hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkilerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcakların artacağını bildirdi. Meteoroloji'nin tahminlerine göre hava sıcaklığı, önümüzdeki hafta da mevsim normallerinin üstünde olacak.

En sıcak il
Öte yandan son gelen raporlara göre, 5 Ağustos Cumartesi günü tam 50 ilde en yüksek hava sıcaklığının 35 derece ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Türkiye genelinde en yüksek sıcaklığın ise Batman'da ölçülmesi beklenirken hafta sonu kentte termometreler 45 dereceyi gösterecek.

İzmir'de 37'yi aşacak
Sıcak havalardan en fazla etkilenen kentler arasında ise büyükşehirler bulunuyor. Hafta sonu sıcaklık Ankara'da 39, İstanbul'da 36, İzmir'de 37 derece olacak.

Kronik rahatsızlığı olanlar dikkat
Bu illerdeki vatandaşların zorunlu olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları tavsiye edildi. Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum