Devlet Bahçeli

    Devlet Bahçeli'den Cumhur İttifakı çıkışı: Başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında 'Cumhur İttifakı' mesajı verdi: "Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılında insanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz."

    Devlet Bahçeli'den Cumhur İttifakı çıkışı: Başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz
    28 Kasım 2023 - 11:21
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50+1 çıkışına ilişkin, "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Milletvekili seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz" değerlendirmesini yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün de partisinin TBMM grup toplantısında 'Cumhur İttifakı' mesajı verdi.

    Bahçeli, "Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyet'in yeni yüzyılında insanüstü bir gayretle çalışıyoruz. 14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında denge ve uyum olsun istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

    Bahçeli'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

    "Huzurlu ve güvenli liman arayanlara tek çare, MHP ve Cumhur İttifakı'dır. Mahalli idarelere düşen zilleti kaldırmak için hazırlık yapıyoruz. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenleri mahalli idarelerden silip atmak hedefiyle yanıp tutuşuyoruz. Karşımızdaki siyasi bariyeri, teslimiyetçi siyaset engelini aşmak durumundayız.

    Bir karar vericinin değil, rehin altındaki bir protestocunun ruh haliyle siyaset yapanlara günlerini göstermenin, tarihin ve milletin gündeminden çıkarmanın arayışındayız. Bu maksatla devamlı çalışıyoruz. 81 ilimizin tamamında milletimizin her güzel insanı ile görüştük."

    BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

    Bahçeli geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50+1 çıkışına ilişkin, "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Milletvekili seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz" değerlendirmesini yapmıştı.

    'Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak' eleştirilerine çıkışan Bahçeli, "Hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik" demişti. Cumhur İttifakı'na sahip çıkan Bahçeli, "Bu ittifakın bozulmasına kendi adımıza söylüyorum geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum