DEÜ'lü öğrenciler akademik yılın ilk dersini yaptı

    İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Ana Oryantasyon Programı, bu yıl üniversiteyi kazanan öğrenciler ve DEÜ akademik kadrosunun katılımıyla Tınaztepe Amfi Tiyatro'da yapıldı.

    DEÜ'lü öğrenciler akademik yılın ilk dersini yaptı
    05 Ekim 2023 - 13:07 - Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 13:10

    Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Akademik Yıl Ana Oryantasyon Programı ve Akademik Yıl'ın ilk dersi, bu yıl DEÜ'ye yeni kayıt olan öğrencilerin katılımıyla Tınaztepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Halk dansları ve konserle başlayan programda öğrenciler, üniversite hayatı ve DEÜ'ye dair merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakaladı. Akademik Yılın ilk dersinde öğrencilere seslenen DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, DEÜ'nün hedefleri ve vizyonu hakkında öğrencilere bilgiler verdi.  Akademik Yıl açılışına bir video mesaj gönderen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ'nün; akademik ve kişisel gelişim konusunda öğrencilerine önemli destekler verdiğini belirterek, "Elde edeceğiniz bilgi ve yetenekler sayesinde kariyeriniz için ne kadar doğru bir adım attığınızı anlayacaksınız. Öğretim ve araştırma faaliyetlerine dahil olmak karşınıza çok önemli fırsatlar çıkaracaktır. Bu noktada öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin sunduğu fikirleri kavrayacak milli ve manevi değerlerimizi yücelten duygularınız ile Türkiye Yüzyılı vizyonuna güç katacaksınız" dedi.

    'SİZLER ASİL MİLLETİMİZİN EMANETİSİNİZ'

    DEÜ'nün, öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte imkanlara sahip olduğunu kaydeden Rektör Hotar, "İzmir geneline yayılmış yerleşkelerimizde tüm ihtiyaçlarınızı çözebilecek, mesleğinizin özü ve gerekliliklerini yetkin bilim insanlarından öğrenme fırsatı bulacaksınız. Rektörlük olarak biz de kişisel ve mesleki gelişiminizi taçlandıracağınız büyük ailemizde eğitimden ulaşıma, konaklamadan sağlık hizmetine kadar her konuda size yardımcı olacağız. Kurum kültürünü öğreneceğiniz bu süreçte küreselleşen dünyaya adapte olmanızı sağlayacak becerileri size kazandıracağız. Siz asil milletimizin ve ailelerimizin bize emanetisiniz. Her zaman yanınızdayız. Ülkemizi ve üniversitemizi gururlandıracak çalışmalar yapacağınıza inanıyor ve tekrar hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum