Destek kredilerine yapılandırma imkanı

    Kamu bankalarının koronavirüs etkilerini azaltmak için vatandaşlara verdiği düşük faizli temel ihtiyaç destek kredisinde yapılandırma imkanı geldi.

    Destek kredilerine yapılandırma imkanı
    15 Eylül 2021 - 11:21
    36 ay vadeli 6 ay geri ödemesiz olarak verilen krediler 30 ay boyunca eşit taksitlerle ödeniyor. koronavirüs krizini en asgari düzeye indirebilmek için 10 bin liraya kadar verilen krediler 0,49 faizle dağıtılmıştı. Aylık geliri 5 bin liranın altında olan kişilere dahi çıkan kredilere şimdi de yapılandırma imkanı getirildi. Destek kredisini yapılandırmak isteyenler 18 ile 36 ay arasında vade uzatımı isteyebiliyor.



    Taksitlerin daha da düştüğü vade uzatımında faiz oranı ise yüzde 1,42 oranında düzenlendi. Dileyenler yapılandırmasını internet bankacılığı yada akıllı telefonlardan mobil bankacılık uygulamasını kullanarak yapabiliyor. Uygulamada menüden ‘krediler’bölümüne girerek ‘bireysel temel ihtiyaç destek kredisi yapılandırma’seçeneği seçildiğinde BTİDK vade uzatımı seçeneği işaretleniyor. İlgil krede seçimi yapılarak 18 ile 36 ay arasında istenen vade dilimi belirlenerek yapılandırma gerçekleştiriliyor. 

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum