• Reklam

Deri İşleme Ustası Araç'a 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'

İZMİR'in Bergama ilçesinde, ilerleyen yaşına rağmen geleneksel yöntemlerle deriyi işleyip Parşömen üreten Bergamalı İsmail Araç'a (91) Cumhurbaşkanlığı tarafından, 'Yaşayan İnsan Hazinesi Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcisi Ödülü' verildi.

Deri İşleme Ustası Araç'a 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'
12 Ocak 2022 - 16:51 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 - 16:52
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ödül törenine Geleneksel Deri İşleme Ustası İsmail Araç'ın yanı sıra, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta katıldı. Mesleğinin son temsilcilerinden olan İsmail Araç'a Yaşayan İnsan Hazinesi Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcisi Ödülü'nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Kendisine ödül verileceğin duyduğunda çok mutlu olduğunu belirten Geleneksel Deri İşleme Ustası İsmail Araç, "Bergamalıyım. 1953 yılında başladığım tabaklık mesleğine ilk günkü sevgimle devam ediyorum. Parşömenden köseleye, kuş derisinden yılan derisine kadar birçok deriyi işledim ve halen işlemeye devam ediyorum. Ömrüm oldukça da mesleğime devam edeceğim. Bu ödül, ilerleyen yaşımda beni iyiden iye motive etti. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'a, belediyemize, bakanlığımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Araç'ı tebrik edip, yıllardır deri işleyip geleneksel olarak parşömen üreten Araç'ın mesleğine olan sevgisini ve yaşam hikayesini kendinden dinledi.

Tören ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da "UNESCO Dünya Mirası Bergama'mız da yaşayan insan hazinesi, kültürel miras taşıyıcısı olarak ödül alan İsmail amcamız adına ve Bergama'mız adına çok mutlu olduk. Geleceğe aktarılan mirasın temsilcisi İsmail amcamız bizi çok sevindirdi" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum