Derbideki olaylarla ilgili yeni gelişmeler

    ​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaşanan saha ve tribün olaylarını kınadı.

    Derbideki olaylarla ilgili yeni gelişmeler
    27 Kasım 2022 - 23:56 - Güncelleme: 27 Kasım 2022 - 23:59

    ​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    "Spor Toto 1'inci Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

    FİŞEK AĞZINA İSABET ETTİ

    Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme atılan fişek sonucunda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ın bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Fişeğin ağzına isabet etmesi sonucu çenesi ve dişlerinde ağır hasar oluşan Mehmet Çakır'ın yüzünün sol bölgesinde de yanıklar olduğu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyat edileceği kaydedildi.

    OZAN'IN DA DURUMU İYİ

    Bir taraftarın kendisine köşe bayrağı direğiyle saldırması sonucunda baygınlık geçiren Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in de bilincinin açık olduğu belirtildi. Kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespit edilen Özenç'in kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

    GÜVENLİK GÜÇLERİ FİŞEĞİ ATAN ŞÜPHELİYİ ARIYOR

    Maçın tatil edilmesinin ardından önce Göztepe taraftarları Gürsel Aksel Stadyumu'ndan ayrıldı. Ancak Altay taraftarlarının çıkışına izin verilmedi. Güvenlik güçleri Göztepe tribünlerine fişek atan kişiyi tespit etmek için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Stat kameraları, sosyal medya görüntüleri ve basının kaydettiği görüntüler toplanarak, fişeği atan şüpheli ile sahaya çeşitli maddeleri atan taraftarların tespit edilip yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca olay yeri inceleme ekipleri de statta çalışma başlattı.

    STAT DIŞINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

    Maçın tatil edilmesinin ardından güvenlik güçleri olası olaylara karşı stat çevresinde geniş çaplı önlem aldı. İki taraftar grubu arasında yaşanan küçük çaptaki gerginliğe hemen müdahale eden güvenlik güçleri, olayların büyümesine engel oldu. Önlemler sürdürülüyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum