• Reklam

Depremzede üreticilere zeytin ve meyve fidanı verilecek

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, depremzede üreticilere zeytin ve meyve fidanı verilmesini içeren önerge oy birliğiyle ve acil kaydıyla Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu'nda görüşülmesi için gönderildi.

Depremzede üreticilere zeytin ve meyve fidanı verilecek
16 Mart 2023 - 11:40 - Güncelleme: 16 Mart 2023 - 11:41

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde yapıldı. Kültürpark Fuar Alanı 4 No'lu Holde gerçekleştirilen mecliste, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgedeki üreticilere yapılacak yardımlar konusunda başkanlık önergesi olarak gündeme eklenen önerge, oy birliğiyle acil kaydıyla Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu'nda görüşülmesi için gönderildi.  Meclisin açılış konuşmasını yapan Mustafa Özuslu, "Deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinde canlarını kaybedenleri Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun afetler üst üstüne gelen acılarımızı katlıyor. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz" dedi.

DEPREMZEDE ÜRETİCİLERE ZEYTİN VE MEYVE FİDANI DESTEĞİ KOMİSYONDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşiminde, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgedeki üreticilere yapılacak yardımlar konusunda gündeme eklenen başkanlık önergesi meclis üyelerine sunuldu. Başkanlık makamınca gündeme eklenen, 'Deprem felaketiyle mücadele eden Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'da bulunan üreticilere bitkisel üretime destek olunması amaçlanmakta olup, deprem bölgesinde zarar gören bitkisel üretim yapan üreticilerin hasarlarını bir nebze de olsa hafifletebilmek, üreticilerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla, depremden zarar gören illerimizdeki üreticilere ulaştırılmak üzere, Belediye Meclisimizin uygun gördüğü miktarda zeytin ve meyve fidanı verilmesi hususunun görüşülmesini' içeren önerge, oy birliği ve acil kaydıyla Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna gönderildi.

İZMİR KENT KONSEYİ İSMİ YEŞİL ALANA VERİLECEK

Meclisin komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi bölümünde, İzmir Kent Konseyi'nin 19. Olağan Seçimsiz Genel Kurulu'nda, İzmir Kent Konseyi tarafından meclise verilen ve Hukuk - Kent Konseyi Komisyonları Raporu'nda görüşülerek oy çokluğuyla kabul edilen önerge meclis üyelerine sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yeni açılması planlanan park ve bahçeler rekreasyon alanlarından uygun görülen birine İzmir Kent Konseyi isminin verilmesi ve ismi verilen yeşil alana vefat eden İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı ile Engelli Meclisi Başkanı Abdülsamet Baskak büstünün konulması hususlarını içeren önerge mecliste, oy çokluğuyla kabul edildi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum