• Reklam

Depremzede öğrencilere bilim ve sanat etkinliği

KAHRAMANMARAŞ merkezli yaşanan depremlerin ardından felaketten etkilenen illerdeki öğrencilere yönelik destek çalışmaları ile birlikte eğitim öğretim faaliyetleri sürüyor. Çadırlarda gönüllü olarak görev yapan Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenleri atölye çalışmalarıyla çocuklara moral ve motivasyon kaynağı oluyor. 

Depremzede öğrencilere bilim ve sanat etkinliği
12 Nisan 2023 - 17:37 - Güncelleme: 12 Nisan 2023 - 17:38

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından afetten etkilenen illerde etkinlik çadırları kuruldu. Depremzede çocukların eğitim süreçlerini ve sosyal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla etkinliklerin düzenlendiği merkezlerde akıl oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, robotik ve kodlama, felsefe, İngilizce, matematik gibi birçok atölye çalışması yapılıyor. 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Hatay'a giden Bodrum BİLSEM öğretmenleri, İskenderun ilçesinde kurulan etkinlik çadırında depremzede çocuklar için birçok etkinlik düzenliyor. Çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştiren öğretmenler oyunlar oynayarak onlara moral ve motivasyon kaynağı oluyor.

Bodrum BİLSEM Müdürü Serkan Öntemel ve öğretmenler Aysen Şen, Aynur Doğru, Nihan Çınar, Süha Akkuş, Muhammet Gedik ve Çağatay Nalçaoğlu eşliğinde Hatay'ın İskenderun ilçesine giden 7 kişilik ekip, çocuklarla bilim ve sanat etkinlikleri yapıyorlar. Etkinlik çadırlarında birçok atölye çalışmasıyla buluşan çocuklar, hem eğlenerek hem öğrenerek kaliteli zaman geçiriyor, iş birliği ve dayanışmaya dayalı oyunlar oynayarak ve farklı tasarımlar yaparak el becerilerini geliştiriyor.

Bodrum BİLSEM Müdürü Serkan Öntemel, "Burada kurulu çadırlarımızda atölyeler oluşturarak çocuklarımız için gün boyu farklı etkinlikler düzenlemeye başladık. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızla birlikte akıl ve zeka oyunlarından dramaya, görsel sanatlardan müzik çalışmalarına ve robotik kodlamaya kadar birçok etkinlik gerçekleştiriyor. 14 Nisan'a kadar çocuklarımıza destek vermeye ve normalleşme süreçlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum