Depremin vurduğu Malatya'da altyapının yeniden tesisi için çalışacaklar

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde zarar gören altyapı sistemlerinin tamiratı için 20 teknik personel, Malatya'ya gitmek için yola çıktı. Personelin; 10 araç ve 2 iş makinesi ile bölgedeki altyapının tekrar hizmete sunulabilmesi için çalışma yapacağı bildirildi.

    Depremin vurduğu Malatya'da altyapının yeniden tesisi için çalışacaklar
    22 Şubat 2023 - 19:31 - Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 19:32

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, çevredeki 10 ilde de hasara neden oldu. Deprem sadece binalara değil altyapı sistemlerine de zarar gördü. İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve arıtma tesisi gibi günlük yaşamda çok büyük önem taşıyan altyapı sistemlerinin tekrar inşa ve tamir edilmesi için deprem bölgelerinde çalışmalar başladı. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü'nden 20 teknik personel deprem bölgelerindeki altyapı sistemlerinin tekrar kullanılabilir hale gelmesi için yola çıktı. Malatya'da görev yapacak olan teknik personelin; 10 araç ve 2 iş makinesi ile bölgedeki altyapının tekrar hizmete sunulabilmesi için çalışma yapacağı bildirildi.



    MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Madran, Ulaşım Dairesi Başkanı Emre Tümer, Fen İşleri Dairesi Başkanı Deniz Yaşar, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ünsal Paşalı da koordinasyonu sağlamak için bölgeye giden ekip içinde yer aldı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum