Depremde ölen 98 kişi anısına Çeşme'de sakız fidanı diktiler

    Özel bir okulun öğrencileri 100 adet sakız ağacı fidanını depremde hayatını kaybeden 98 kolej öğrencisi, öğretmeni ve velisi adına toprakla buluşturdu. 

    Depremde ölen 98 kişi anısına Çeşme'de sakız fidanı diktiler
    24 Mayıs 2023 - 11:37 - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 - 11:41

    Özel bir kolej, Çeşme Belediyesi Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin başlattığı 'Sakız ağacım anavatanına geri dönüyor' projesine destekte bulundu. Proje kapsamında, okulun İzmir'deki kampüsleri, dünyada sadece Yunanistan'ın Sakız Adası ve Çeşme Yarımadası'nda yetişen, uzun ömürlü, kozmetik ve gıda sektöründe kullanımıyla yüksek katma değerli sakız ağaçlarından 100 tanesini toprakla buluşturmak için bir etkinlik düzenledi.

    98 KİŞİNİN İSMİ YAZILDI

    Ilıca Dörtyol Kavşağı'na yakın, önceden belirlenen alana gelen öğrenciler, bağışladıkları 100 adet sakız ağacı fidanını öğretmenleri eşliğinde dikti. Etkinlikte, farkındalık için "Sakız ağacı için el ele", "Ağaçlar dünyanın akciğeridir", "Sakız ağaçları yeşil altındır" ve "Sakız ağacı dik, karbon ayak izini azalt" yazılı pankartları açan öğrenciler, sakız ağacı fidanlarının yanına, Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren özel kolejin öğrencisi, öğretmeni ve velisinden oluşan 98 kişinin adlarının yazdığı levhaları da dikti.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum