Depremde hayatını kaybeden 32 turist rehberi anısına kitap bağışı

    İZMİR'de, Turist Rehberleri Odası (İZRO), 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'daki Isias Hotel'de yakalanan ve hayatını kaybeden 32 turist rehberin anılarını yaşatmak için İzmir Katip Çelebi Üniversite (İKÇÜ) kütüphanesine bin 186 kitap bağışında bulundu. İKÇÜ Kütüphanesi'nde eğitim hayatına devam eden turist rehberi adayı öğrencilerin bu kitaplardan yararlanması için özel bölüm oluşturuldu.

    Depremde hayatını kaybeden 32 turist rehberi anısına kitap bağışı
    25 Mayıs 2023 - 17:06 - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 17:06

    Türkiye'de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremi Adıyaman'daki Isias Hotel'de yakalanan ve hayatını kaybeden 32 rehberin anısını yaşatmak isteyen İzmir Turist Rehberleri Odası, İKÇÜ Kütüphanesi'ne kitap bağışında bulundu. İKÇÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ile irtibata geçen İZRO yönetim kurulu, aralarında arkeoloji, tarih, sanat tarihi gibi turist rehberi adayı öğrencilerin yararlanacağı kitapların bulunduğu bin 186 kitabı bağışladı. 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını belirten İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, "Hayatını kaybeden başta rehberlerimiz olmak üzere vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Deprem hiç kimsesinin beklemediği bir anda ve hiç kimsenin beklemediği bir yerde meydana geldi. Hepimizi etkiledi. Bunların arasında 32 turist rehberi ve rehber adayı bulunuyor" dedi.

    'BİR NEBZE OLSUN ACIMIZI AZALTIYOR'

    İZRO'ya teşekkür eden Prof. Dr. Akbaş, "Üniversitemizi böyle güzel bir amaç için seçmiş olmaları ve üniversitemizde rehberlerimizin anısını kütüphanemizde ayıracağımız bu bölümle yaşatacak olmamız bir nebze olsun acımızı azaltıyor. Rehberlerimizi her daim hatırlamamız için bir imkan veriyor. Büyük bir acı yaşadık ama bunu en sağlıklı bir şekilde atlatmamız gerekiyor. Geleceğe umutla bakmanın yolunu yakalamamız gerekiyor. Onun yollarından birisi de eğitim ve öğretimdir. Kitap, bilgi, eğitim çok önemli bir unsur" ifadelerini kullandı.

    'VEFAT EDEN TURİST REHBERLERİ KİTAPLARLA ANILACAK'

    Depremde hem rehberlik mesleği adaylarını hem de meslekte yıllarca yol alan kardeşlerini kaybettiklerini belirten İZRO Yönetim Kurulu Başkanı Macit Şaşzade, "Depremde 32 canımızı kaybettik. Turist rehberlerimizin anılması için kitap bağışı yapmaya karar verdik. İKÇÜ Kütüphanesi, bağışlamak istediğimiz bin 186 kitabı kabul etti. Vefat eden tüm kardeşlerimizin hatırlanacağı, ilelebet kalacak bir anı olmasını istedik. Turizm fakültesindeki öğrencilerin yaralanabileceği kitapları bağışladık. Başka üniversitedeki öğrenciler de bu kitaplardan yararlanabilir" diye konuştu.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum