Deprem sonrası sokaklar siren sesleriyle inledi

    ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami uyarısı büyük korku yarattı. Artçı depremlerin yaşandığı bölgeden gelen görüntüler yaşanan gerilimin boyutunu gözler önüne sererken, eyaletin her noktasında siren seslerinin yükseldiği gösteren videolar paylaşıldı.

    Deprem sonrası sokaklar siren sesleriyle inledi
    29 Temmuz 2021 - 11:44 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 12:34

    ABD'nin Alaska eyaleti açıklarında 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, en yakın yerleşim birimine 168 kilometre mesafede. Bölge 8.2 büyüklüğündeki depremin ardından 6.2 ve 5.6 büyüklüklerinde artçı depremlerle sarsılırken, ABD Tsunami Uyarı Sistemi, tsunami uyarısı yayınladı. Tsunami'nin yaşanması durumunda dalgaların ilk olarak Sand Point şehrini vuracağı tahmin ediliyor.

    Sokaklarda Siren Sesleri

    Bölgeden gelen görüntüler yaşanan gerilimin büyüklüğünü gözler önüne sererken, sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videoda depremin ardından sokaklarda siren seslerinin yankılandığı görülüyor.

    Sık sık büyük depremlerle salanan Alaska'da en son 7.8'i yaşamıştı

    Sık sık büyük depremlere sahne olan Alaska, geçtiğimiz Mayıs ayında 6.1 büyüklüğünde bir yaşamış ardından, Temmuz 2020'de ise Alaska açıklarında 7.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmiş ve tsunami uyarısı verilmişti.

    Aktif Volkanlar Var

    ABD, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boya kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, onlarca aktif volkana da ev sahipliği yapıyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum