Deprem mağduru 15 kadın Bodrum'da ağırlandı

    MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) iş birliğinde Hatay'ın Arsuz ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 15 deprem mağduru kadın Bodrum'a geldi.

    Deprem mağduru 15 kadın Bodrum'da ağırlandı
    10 Mayıs 2023 - 12:38 - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 12:38

    6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen büyük deprem 11 şehri doğrudan etkiledi. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi, deprem mağduru kadınları Bodrum'da ağırladı.
    Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen buluşmaya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolu Başkanı Umut Anıl Özdoğan, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Acar, BKD Başkanı Figan Erozan ve basın mensupları katıldı. Toplantıda depremden etkilenen kadınlar, büyük afet sonrası yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Depremdeki yaralılar, kayıplar için ciddi bir üzüntü içinde olunduğunu söyleyen Aras, "Bodrum Belediyesi'nin farkı vicdanla, dostluk duygusuyla yaklaşmasıdır" dedi. Aras, toplumdaki kadın meselelerinin önemine değinip, "Bodrum'dan Dünya'ya Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kent Politikası, Dostluk Kenti için de uygulanacak. Hatay-Arsuz Dostluk Kenti'nde devam eden altyapı çalışmaları sonrası daha yaşanabilir bir alan yaratılacak. Bölgeye 300'e yakın konteyner gelecek ve desteklerimiz bölgenin üzerinden eksilmeden sürecek" ifadelerini kullandı.
    BKD Başkanı Erozan, deprem sonrası bölgeye anında harekete geçen belediyelerden birinin de Bodrum Belediyesi olduğunu, Aras'ın eşitlikçi, şiddet karşıtı kadın çalışmalarına devam ettiğini ve oluşturulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti'nde de bu konuda hemen harekete geçildiğini vurguladı. Erozan, dostluk kentinde kadın çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
    Öte yandan BKD, Mor Dayanışma ve gönüllülerle birlikte her türlü ayrımcılık ve tacize maruz kalan kadınlar için de can suyu olacak bir kadın yerleşkesi yapılacağı belirtildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum