Deprem kahini 3 gün önce tahmin etti

    Sabaha karşı 4.17'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremden acı dolu haberler gelmeye devam ederken, ünlü gökbilimci 'deprem kahini' Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat tarihinde attığı tweet sosyal medyada gündem oldu.

    Deprem kahini 3 gün önce tahmin etti
    06 Şubat 2023 - 11:37
    Dün gece Türkiye'de son yılların en büyük depremlerinden biri yaşandı. Kahramanmaraş'ta sabaha karşı 7.4 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin ardından şu ana kadar 50 artçı yaşandığı biliniyor.
    Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi.

    Öte yandan 'Deprem kahini' olarak bilinen ünlü uzman Frank Hoogerbeets'in attığı tweet ise sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.


    Hoogerbeets 3 Şubat'ta Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Er ya da genç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 şiddetinde deprem olacaktır" sözlerine yer vermiş.


    Söz konusu paylaşım özellikle depremden sonra yüz binlerce görüntüleme aldı. Depremden sonra yine sosyal medya hesabından paylaşım yapan deprem kahini "Kalbim Türkiye'de büyük depremden etkilenen herkesle birlikte. Daha önce de belirttiğim gibi er ya da geç bu bölgede bu gerçekleşecekti" ifadelerine yer verdi.



    Frank Hoogerbeets 'En İyi Avustralyalı Gökbilimciler' listesinde bulunuyor. Çocukluğundan beri güneş sistemi ve depremlere ilgisi olduğu biliniyor.
    Daha önce de Türkiye'deki bazı depremleri ve 25 Nisan 2015'te Nepal'de gerçekleşen 7,8 büyüklüğündeki depremi bilmişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum