Denizli OSB'de kurulacak Teknokent için imzalar atıldı

    DENİZLİ'de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, OSB'de kurulması planlanan Teknokent için çalışmalarını hızlandırdı. Teknokent'in kurulması için OSB Müdürü Ahmet Taş ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan protokol imzaladı.

    Denizli OSB'de kurulacak Teknokent için imzalar atıldı
    03 Aralık 2022 - 21:38 - Güncelleme: 03 Aralık 2022 - 21:39

    Denizli OSB toplantı salonunda sanayicilerle bir araya gelerek Teknokent yatırımı için onay alan OSB Yönetimi, ardından yapmış olduğu birebir görüşmeler ile Bölgenin Teknokent'ten beklentilerini aldı. Yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin ve akademik personele uygun bir çalışma ortamı sunmak amacıyla yola çıkan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Uslu, Başkan Vekilleri Derya Baltalı ve Necip Filiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Yaymanoğlu, Osman Uğurlu ve Cemalcan Sirkeci kurucu heyeti oluşturdu. Teknokent yatırımı sürecinde potansiyel Teknokent kullanıcılarının görüş, katkı ve önerilerini derinlemesine alabilmek amacıyla PAÜ Rektörlüğü ile imzalanan kurucu heyet protokolü ile OSB Teknokent için ilk adım atıldı.

    '2023 YILI İÇERİSİNDE İNŞAATINA DA BAŞLAYACAĞIZ'

    OSB Teknokent Kurucu Heyet Protokolü imza törenine OSB Müdürü Ahmet Taş ile PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan katıldı. Taş, üniversite-sanayi iş birliğini çok fazla önemsediklerini belirterek, "Uzun süredir konuştuğumuz, Teknokent vesilesiyle beraber diğer projelerde bizim başta rektör hocam ve bütün hocalarımız ile beraber bir adım attığımızda onlar bize 10 adım attılar. Bence Denizli için de çok büyük bir fırsat geldi. Hem üniversite hevesli hem biz hevesliyiz. Bu vesile ile başta Pamukkale Teknokent olmak üzere tüm teknolojik alanlarda iş birliğine hazırız. Bugün de kurucu heyet protokolünü imzaladık. Rektör hocamızın imzasından sonra diğer odalar da kurucu heyet imzalarını attıktan sonra, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvurumuzu yapacağız. İnşallah 2023 yılı içerisinde inşaatına da başlayacağız" dedi.
    OSB Başkanvekili Necip Filiz, Denizli için ihtiyaç olan OSB Teknokent'i kurma aşamasına geldiklerini ifade edip, "Şimdiden büyük ilgi var. Çalışmaları ile bölgemize, ülkemize ve dünyada öncü bir konuma geleceğiz. Üniversite - sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulmasıyla birlikte teknoloji alanında büyük başarılar elde edeceğimiz kanaatindeyim" diye konuştu.

    'TEKNOKENT'İ KURMA YÖNÜNDE ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK'

    Teknokentin sektörlere büyük etki ve katkı sağlayacağını kaydeden Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, "Teknokent, yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin ve akademik personelin iyi tasarlanmış uygun bir çalışma ortamı sunan bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelerek üniversite ve sanayi iş birliği sağlayan bir sistem olarak adlandırılmaktadır. Biz de üniversitemizle birlikte yaptığımız bu protokolde bu tanıma en uygun faaliyetleri vücuda getirecek bir Teknokent'i kurma yönünde önemli bir adım attık" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum