• Reklam

Denizli'de küçükbaş hayvancılığa destek için protokol imzalandı

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde verimliliği artırmaya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Denizli'de küçükbaş hayvancılığa destek için protokol imzalandı
31 Mart 2022 - 08:19 - Güncelleme: 31 Mart 2022 - 08:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvancılığa destek vermek amacıyla hayata geçirdiği 'Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma' projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların sürülerinde verim ve kalitenin düşmesine engel olmak için hayata geçirilen projenin protokol imza töreni Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldı. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve beraberindekiler katıldı.

İmza töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin küçükbaş hayvancılık üretiminde potansiyeli olan bir şehir olduğunu belirtip, "Koyun ve keçi sürüleri olan üreticilerimizin sürülerinin ırklarının yenilenmesi gerekiyor. Belli dönemlerde sürünün içerisine katılacak koç veya tekeler taze kan olacaktır. Üreticilerimize 2'şer koç veya 2'şer yavru keçi vereceğiz ancak bu projenin faydaları çok daha büyük olacak. Yeni doğacak yavrular ırk ve verimlilik anlamında daha da katkı sağlayacak. Üretime katkımız olsun, insanlarımız daha da mutlu olsun istiyoruz. Çiftçimiz daha fazla üretsin, kazansın istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 150 aileye 2'şer baş koçluk toklu ile 50 aileye de 2'şer baş tekelik yavru keçi hibe verilecek. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum