Denizli Büyükşehir Belediyesi 6'ncı Kitap Fuarı açıldı

    Denizli Büyükşehir Belediyesi 6'ncı Kitap Fuarı kapılarını yoğun bir katılımla açtı. 10 gün boyunca yüzlerce yazar ve yayınevinin katılacağı fuarda ünlü isimlerin imza günleri ve söyleşilerle Denizlililerle buluşacağını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitap fuarına davet etti.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi 6'ncı Kitap Fuarı açıldı
    13 Ekim 2023 - 16:44 - Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 16:45

    Denizli Büyükşehir Belediyesi 6'ncı Kitap Fuarı törenle kapılarını açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı'nda yapılan açılışa Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yazarlar, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 6'ncısını düzenledikleri kitap fuarına Denizli halkının olağanüstü ilgi gösterdiğini belirterek, "Bilgi en büyük servet ve insanı kıymetli hale getiren en büyük güçtür. İnsanlık, tarih boyunca değerli düşüncelerini, yaşadıklarını, gördüklerini, önerilerini yazarak bu eserleri günümüze kadar getirdi. Bu değerli eserlerde o kadar büyük bilgi birikimi var ki, yaşayarak öğrenelim desek ömrün yetmesi mümkün değil. Ancak yazarlarımızın bilgilerini kitap okuyarak alma imkanına sahibiz" dedi.

    Zolan, fuara yüzlerce kitapevi ve yazarın katılacağını, yazarların imza günleri ve söyleşiler düzenleyerek Denizlililerle buluşacağını da ifade ederek, "Çocuklarımız, gençlerimiz fuarımıza gelerek kitap kokusunu alsın, bilgiyle, ilimle donansın, ülkemizin gelişimine güç katsın. Çocuklarımız bizden daha başarılı olsun ve ülkemizi daha ileriye götürsünler istiyoruz. Fuarda hiçbir ayrım olmadan her görüşten kitapevi bulunuyor. Kim eser yazdıysa kapılarımızı sonuna kadar açtık. Herkes kendi gönlünden geçeni, arzu ettiği eser ve yazarı burada bulabilme imkanına sahip" ifadelerini kullandı.

    Konuşmanın ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Coşkun, Zolan ve protokol üyeleri stantları gezerek yazarlarla bir süre sohbet etti. 22 Ekim'e kadar açık kalacak fuar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum