• Reklam

Denizden Kuşadası 6 bin 170, Bodrum'a 266 turist

AYDIN'ın Kuşadası ilçesine bu sabah 3 kruvaziyer gemisi toplam 6 bin 170 yolcu, Muğla'nın Bodrum ilçesine de 1 kruvaziyer gemisiyle 266 turist geldi. Kuşadası'na gelen Bahama bayraklı Norwegian Epic ve Ambience gemilerinin ilk, Bodrum'a demirleyen Seabourn Encore'nun ise bu yıl son seferini gerçekleştirdiği bildirildi.

Denizden Kuşadası 6 bin 170, Bodrum'a 266 turist
09 Kasım 2022 - 15:57 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 15:57

Aydın turizm cenneti ilçesi Kuşadası, bu sabah 3 kruvaziyer gemisini birden ağırladı. Ege Port Limanı'na Bahama bayraklı Norwegian Epic, Ambience ve İtalya bayraklı Costa Venezia peş eşe demirledi. Üç kruvaziyer gemisi ilçeye toplam 6 bin 170 turist ve 3 bin mürettebat getirdi. Gemilerden inen büyük bölümü ABD'li turistlerin bir bölümü İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi turuna katılmak üzere otobüslerle limandan ayrıldı. Bazı turistler ise Kuşadası Çarşısı'na gezip, alışveriş yaptı, kafeterya ve restoranlarda oturdu. Norwegian Epic ve Ambience kruvaziyer gemilerinin Kuşadası'na ilk seferlerini gerçekleştirdikleri belirtildi.

Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, bu yıl Türkiye'nin kruvaziyer turizminde güçlü bir toparlanma dönemine girdiğine dikkati çekip, "Önümüzdeki yıl Kuşadası limanına gelen kruvaziyer yolcularının sayısının 1 milyona ulaşmasını umut ediyoruz" dedi.

BODRUM'A YILIN SON SEFERİNİ YAPTI

Muğla'nın Bodrum ilçesine bir başka Bahama bayraklı kruvaziyer gemisi Seabourn Encore, bugün saat 07.00 sıralarında 266 yolcu ve 425 personeliyle geldi. İzmir'in Çeşme ilçesi limanından Bodrum'a gelen gemideki turistlerin büyük bölümünün ABD uyruklu olduğu belirtildi. Bodrum'a bu yıl son seferini yapan Seabourn Encore'nun, Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmek üzere saat 23.00'da ilçeden ayrılacağı bildirildi.

Öte yandan, Bodrum'a kruvaziyer seferlerinin başladığı 23 Nisan'dan bu yana toplam 98 geminin geldiği açıklandı. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum