• Reklam

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Öztürk yeniden aday

İSTANBUL ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ekim ayında yapılacak oda seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Öztürk yeniden aday
12 Eylül 2022 - 16:27 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 16:28

İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantının gündeminde gerçekleştirilen oda faaliyetleri yer aldı. Ekim ayında yapılacak oda seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıklayan İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "2018-2022 döneminde pandemi ve deprem gibi doğal afetlere rağmen deniz ticareti ve deniz turizminin gelişmesi ve üyelerimizin sorunlarının çözümü için büyük gayretle çalıştık. Hala önümüzde çok yol var. Ekibimizle birlikte bu dönem de adaylığımızı açıklamak istiyoruz. Bu zaman içerisinde bize destek olan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. DTO'da 48 alt sektör var. Biz yönetim meclisimizi 48 alt sektörü temsil edecek şekilde oluşturuyoruz" dedi. Öte yandan, Öztürk, 4 Ekim'de ortalama 650 üye ile seçimlerin yapılacağını, meclis üyelerinin seçileceğini  ve 14 Ekim'de ise yönetim kurulu listesinin oluşturulacağını belirtti.

'İZMİR'E VE DENİZCİLİĞE YAKIŞAN BİR BİNA'

Odanın en büyük projesinin yeni hizmet binası olduğunu belirten Öztürk, "Hizmet binası Yönetim Kurulumuzun yoğun gayretleri ile iki yıl içinde tamamlandı. İzmir'e ve İzmir denizciliğine yakışan bir bina kazandırdık. İzmir Limanı'nın altyapı ve üstyapı imkanlarının geliştirilmesi için Bakanlığımız, Liman İşletme Müdürlüğü, Liman Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapıldı. İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi sürekli gündemde tutuldu. Gemi acentelerinin ve diğer üyelerimizin gümrüklerle ilgili işlerinin kolaylaştırılması amacıyla şubemiz ile gümrük idaresi arasında doğrudan bir hat kuruldu. Gemi ve Yat Acenteliği Yönetmelik Taslağı başta olmak üzere deniz ticaretini ve gemi acenteliğini doğrudan ilgilendiren konularda toplantı düzenlendi ve görüşlerimiz resmi kurumlara iletildi. Pandemi ile ortaya çıkan boş konteyner ve ekipman sorununun çözümü için çeşitli girişimlerde bulunuldu" dedi.

'KRUVAZİYERDE YENİDEN UĞRAK NOKTA OLDUK'

İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte İzmir'in liman şehri kimliğini güçlendirmek ve 'Mavi Büyüme'ye katkı sağlamak için çeşitli toplantılar yapıldığını belirten Öztürk, "İZFAŞ ve lojistik sektörü ile iş birliği yapılarak, İzmir'e Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı kazandırıldı. Bölgemizdeki ticari ve balıkçı gemilerinin bakım, onarımı için Alaybey Tersanesi ile iş birliği yapıldı. Gemi acenteliği eğitim ve sınavı düzenli olarak yapıldı. Deniz polisine sualtı arama ve kurtarma aracı bağışlandı. 2016 yılında kruvaziyer operatörlerinin rotasından çıkardığı İzmir'i, 2022 Nisan ayından itibaren yeniden uğrak noktası yapmayı başardık. Tarihi Kemeraltı'nın kruvaziyer gemi yolcuları için rota haline gelmesi için ortağı olduğumuz TARKEM ile birlikte çalışmalar yapıldı" açıklamalarında bulundu.

'EGE ADALARINA DÜZENLENECEK SEFERLER İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERİLDİ'

Türkiye Ege kıyıları ile Yunanistan Ege adaları arasında feribot seferlerinin kolaylaştırılması için çalışmalar yapıldığını belirten Öztürk, "Pandemi döneminde iki yıl boyunca tamamen durdurulan ülkemiz kıyıları ile Yunan adaları feribot seferlerinin ülkemiz ve Yunan makamları nezdinde yoğun çaba gösterildi. Seferler, Şubat 2022'den itibaren başladı. Ulusoy Çeşme Limanı'nda Ro-Ro seferlerinin pandemi döneminde de düzenli olarak devamı için resmi kurumlar nezdinde görüşmeler yapıldı. Çocuklara deniz sevgisini aşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile resim, kompozisyon ve slogan yarışması, geziler düzenlendi" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum