Demirtaş'a sahip çıkan aydınlara sert tepki: Sahi siz kimsiniz

    İstanbul Barosu önceki dönem Başkanı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, tutuklu Selahattin Demirtaş sözleri ve bazı aydınların onu sahiplenmesini sosyal medyadan yazdı. İşte o yazı:

    Demirtaş'a sahip çıkan aydınlara sert tepki: Sahi siz kimsiniz
    29 Temmuz 2022 - 00:44
    Selahattin Demirtaş şöyle buyurmuş:
    "HDP Türkiye partisidir! HDP’nin PKK ile bağı yoktur, günah keçisi yapılmaktadır! PKK silah bırakmalıdır! PKK’yı buna ikna edebilecek kişi Öcala’ndır!"
    Mithat Sancar da bir süre önce aynı yönde açıklamalar yapmıştı. Hayırdır!
    Bu açıklamaların, terör örgütüne üst üste indirilen darbelerden sonra gelmesi de ilginçtir!

    Tamamen gerçek dışı,samimiyetsiz olduğu açık olan bu söylemler, Türk milletinin aklıyla alay etmek demektir.

    Herkes PKK’nın da,onun uzantısı HDP’nin de ne olduğunu, PKK’yı "silahlı bir halk hareketi" olarak tanımlayıp, terörist başının heykelini dikmekten söz ettiği halde barış havarisi gibi gösterilip vaftiz edilmeye çalışılan Demirtaş’ın kim olduğunu, olmadığını gayet iyi bilmektedir!
    Bırakın Türkiye partisi olmayı, HDP bir parti değildir!

    Tekke ve zaviyelerin açılması için kanun teklifi veren, her yıl feodal hain şeyh Sait’i ve Cumhuriyet düşmanı Said-i Nursi’yi anan, Kürt kökenli yurttaşlarımızın kanını emen feodaliteye, toprak ağalarına tek laf edemeyen, “ABD Ortadoğudan defol” diyemeyen, ABD’nin Ortadoğudan gitmemesi için adeta yalvaran, Kürtleri Amerikanın kara gücü haline getiren “Biji serok Obama”cı HDP, tıpkı PKK, PYD ve YPG gibi küresel güçlerin maşasıdır.
    İçi boşaltılıp kirletilen barış sözleri bu gerçeği gizlemeye yetmiyor.

    Tabi bu tür durumlarda mutlaka devreye giren “aydınlar” (202 adet) boş durmamış, herkesi Demirtaş’ın “Barışçı ve birleştirici”, “içtenlikli ve anlamlı” açıklamalarını desteklemeye çağırmış!
    Özlemiştik!
    Bazı “eksikler” var ama, listeye bakınca hiç şaşırmıyoruz!
    Ama ne hikmetse bu “aydınlarımızın” küresel terör örgütü NATO ve Amerikan emperyalizmi ile ilgili veya Türkiye'nin ulusal çıkarları kapsamında bir açıklamasını duymuyoruz!
    Nasıldı o söz “Dostum Mikis, söyle kimiz biz!”
    Biz biliyoruz da yine de soralım: Sahi gerçekten kimsiniz siz?

    YORUMLAR

    • 0 Yorum