• Reklam

Demir fiyatları yükseliyor

Dünyayı ve ülkemizi saran koronavirüs salgını nedeniyle küresel çapta tüm sektörler olumsuz etkilenirken, bir çok sektörde yaşanan fiyatların artması demir fiyatlarını da vurdu.

Demir fiyatları yükseliyor
11 Ocak 2021 - 15:08

10 Mart pandemi öncesinde 2 bin 800 liraya kadar düşen demir fiyatları 5 bin 700 duvarını geçti. Demir'e talep artması ile birlikte fiyatlarının tırmanışa geçtiğini ve hurdanın pahalı olması sebebiyle Demir sıkıntısı olduğunu belirten MMMT Demir firması yöneticisi Muzaffer Küçükdoğan,  Şubat ay sonu 6 bin liraya kadar tonunu çıkması bekleniyor'dedi. Taleple birlikte hurda demir fiyatlarının 3 bin 300 TL civarına çıkması ile demir fiyatlarında faiş artış olduğunu ve doların düşüşüne rağmen demirdeki artışın talep nedeniyle arttığını da belirten Küçükdoğan, yılın ikinci yarısı Demir fiatları tahmin etmek imkansız’dedi.

İzmir'de MMMT Demir AŞ Yönetim Kurulu Üyesi muzaffer küçükdoğan, inşaat yatırımı için demir alan mütehaitler artan fiyatlar karşısında şok yaşadığını belirterek şunları söyledi. 'Önümüzdeki günlerde demir fiyatlarının 6 bin lira duvarına çıkması bekleniyor. O yüzden de talep arttı. Fiyatların daha artmasını bekleyen müteahhitler demir alımlarının hız verdiler. Bu yüzden ve hurda fiyatları da artınca otomotik olarak demir fiyatları artış gösterdi'dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum