Delta Plus Varyantı Türkiye'de

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsün güncel durumu ile ilgili son durumu paylaştı.

     Delta Plus Varyantı Türkiye'de
    06 Temmuz 2021 - 12:47

    Bakan Koca, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık tarafından yayımlanan "Günlük Kovid-19 Tablosu"nda değişikliğe gidilmesinin sebebine ilişkin soru üzerine Koca, şu an odaklanılması gereken konunun aşılama olduğunu, bu çerçevede tüm illerin durumunun siteye eklendiğini ifade etti.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100.000 nüfusa karşılık gelen il il koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, delta plus varyantının 3 farklı ilde 3 kişide görüldüğünü duyurdu. Sağlık Bakanı Koca, "Bunlardan biri İstanbul. Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30'u buldu. Türkiye'ye 35,5 milyon doz BioNTech aşısı geldi, perşembe günü 1,5 milyon doz daha gelecek" dedi.

    Salgının son bulmasının, aşılama ve toplumsal bağışıklığın sağlanmasıyla mümkün olacağını belirten Koca, "En az yüzde 70 oranında aşılanmanın gerekliliğini de biliyoruz. O nedenle bütün illerimizi harekete geçirerek, illerde yaşayan vatandaşlarımız, vali başkanlığında dahil olmak üzere bütün teşkilatımızın aşıda nerede olduğunu görüyor olması gerekiyor. Diğer illerle kıyaslayarak herkesin bu dönemde üzerine düşeni yapması gerekiyor." diye konuştu.

    Bakan Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı.

    Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller, Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın oldu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum