Datçalı denizciler, derneklerinin mallarını şehitlere bağışladı

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmak ve amatör denizciliği özendirmek amacıyla 3 yıl önce kurulan Datça Amatör Denizciler ve Gemi Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurul kararı ile kendini feshederek mal varlığını, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağışladı.

    Datçalı denizciler, derneklerinin mallarını şehitlere bağışladı
    10 Şubat 2022 - 15:14 - Güncelleme: 10 Şubat 2022 - 15:16
    Dernek Başkanı Hacı Dağ, derneğin 6 bin 740 TL parasını ve bilgisayar yazıcısını, Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Namık Ünal'a teslim etti.

    Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Dağ, 2019 yılında kurulan derneğin kısa sürede birçok hizmete imza attığını söyledi. Dağ, "Şehit aileleri ve gazilerimiz için tekne turları düzenledik. Karadan ulaşımı olmayan Datça koylarında su altı, su üstü ve sahil temizliğini elimizden geldiğince yaptık ve bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Bu çabalarımız yerel ve ulusal basında geniş yer buldu. Ancak geçen zaman içinde dernek üyelerimizin birçoğunun sağlık ve bazı nedenlerle şehir dışına taşınması ve küçük bir sahil beldesi olan Datça'da başka derneklerin bulunması nedeniyle sayıca çok olmak yerine niteliği artıralım gayesi ile genel kurul kararı ile derneği feshetme kararı aldık. Bu süreçte derneğimizin kuruluş amacına uygun olarak bu hüzünlü vedada biraz olsun yüreklerimize su serpilsin diye dernek hesabında bulunan parayı şehit aileleri ve gazilerimizin gönlünde bir nebze yer alabilmek için yaptığımız araştırmalar sonucu Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne, devretme kararı aldık. Bu vesile ile yeniden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere tüm kahraman Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz" dedi.
     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum