• Reklam

Datça'da, öğrencilere Akdeniz fokları anlatıldı

MUĞLA'nın Datça ilçesindeki eğitim kurumlarında, öğrencilere Akdeniz fokları ve doğa koruma eğitimi verildi. Öğrencilerin Akdeniz fokları hakkında bilgilendirildiği eğitimlerde soru-cevap etkinlikleri de gerçekleştirildi.

Datça'da, öğrencilere Akdeniz fokları anlatıldı
08 Ekim 2022 - 14:22 - Güncelleme: 08 Ekim 2022 - 14:26

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 4. Bölge Müdürlüğü ile Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu arasında, 16 Mart 2021 tarihinde imzalanan 'Muğla İli Akdeniz Foku (Monachus monachus) Tür Eylem Planı İzleme Uygulama Faaliyeti' kapsamında, Datça'da Akdeniz foklarının yaşam alanlarının tespit çalışmaları yapılırken, öğrenciler de bilgi verildi. Bölgede, Akdeniz foklarının kıyılarda izlenmesi, popülasyonlarının ve dağılımlarının araştırılması ve türün neslini

tehdit eden faktörlerin tespiti amacıyla saha çalışmaları yapılırken, okullarda ise öğrencilere Akdeniz fokları farkındalık eğitimi verildi. Datça Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) görevlileri tarafından ilk, orta, lise ve anaokullarında beş gün süren eğitim çalışmaları boyunca öğrenciler, Akdeniz fokları hakkında bilgilendirildi. Akdeniz foklarının genel özellikleri, beslenmeleri, üremesi, korunması ve koruyucu tedbirler hakkında bilgilerin verildiği eğitimlerin sonunda, soru-cevap etkinlikleri gerçekleştirildi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum