• Reklam

Datça'da, iki yıl aradan sonra ikinci el pazarı yeniden açıldı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, ilk kez beş yıl önce her ayın ilk pazar günleri kurulan ve son iki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan ikinci el eşya pazarı yeniden açıldı.

Datça'da, iki yıl aradan sonra ikinci el pazarı yeniden açıldı
03 Ekim 2022 - 08:53 - Güncelleme: 03 Ekim 2022 - 08:54

Muğla'nın Datça ilçesi, Atatürk Kent Parkı'nda açılan bit pazarında, bir neslin hiç görmeden büyüdüğü gaz lambalarından, kömürlü ütülere, gramofon ve körüklü fotoğraf makinelerine kadar birbirinden ilginç, ikinci el eşyaların yanı sıra giysi ve takılar yeni sahipleriyle buluşuyor. Unutulmaya yüz tutan bir dönemin vazgeçilmez eşyaları, adeta yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Datça ikinci el eşya pazarının kurucusu Gökhan Özkan, "2017 yılında ilk kez açılan ikinci el eşya pazarı, 2020 ve 2021 yıllarında, pandemi nedeniyle kurtulamadı. İki yıl aradan sonra pazar yeniden açıldı. Bugün 80 stant kuruldu. Herkes evindeki fazla eşyaları getirip, burada satışa sunuyor. Hem eskilerden kurtuluyor hem de para kazanıyoruz. Eski eşya deyip geçmeyin, 40-50 yıl öncesi kullanılan onlarca eşya, bugün yeniden gün yüzüne çıkıyor. Yeni nesil, bu eşyaların hiçbirini kullanmadan büyüdü. Gaz lambaları, kömürlü ütüler, fayton fenerleri ve daha nicelerini, onlar hiç görmedi. Datça Bitpazarı bir anlamda, hayatımızdaki değişimi gözler önüne seriyor" diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum