Datça'da 5 mahalle nihayet kesintisiz içme suyuna kavuştu

    MUĞLA'nın Datça ilçesi, Betçe mevkiine büyükşehir belediyesi tarafından 45 milyon TL harcanarak yaptırılan 24 kilometrelik içme suyu temin projesinin açılışı törenle yapıldı. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Bu bölgenin su sıkıntısını ortadan kaldırmak için söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

    Datça'da 5 mahalle nihayet kesintisiz içme suyuna kavuştu
    12 Temmuz 2023 - 18:03 - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 - 18:04

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla'nın Bekçe mevkiinde yaptırılan 24 kilometrelik içme suyu hattı tamamlandı. Proje kapsamında Yazı ve Cumalı Mahallesi sınırına kadar hat döşendi. 300 metreküplük 3 içme suyu deposu, 10 metreküplük 3 maslak, 25 adet tahliye-vantuz gibi sanat yapısı da proje kapsamında inşa edildi. Yapılan yatırımla kışın 5 bin, yaz aylarında ise turizm sezonuyla birlikte ise yaklaşık 15 bin olan nüfusa içme suyu hizmeti verilebilecek. 45 milyon TL'ye mal olan proje ile Mesudiye, Sındı, Yaka ve Yazı mahallerine kesintisiz olarak su verilmesini sağlayan yatırımın açılış töreni Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ev sahipliğinde Sındı Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Açılış törenine, Başkan Gürün'ün yanı sıra Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Projenin bölge halkı için çok önemli olduğunu ve kesintisiz su sağlanacağı için çok mutlu olduklarını söyleyen Cumalı Mahalle Muhtarı Semih Çuhadar, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün, bize bugün burada bayram yaşatıyor. Betçe su projesi bugün hayata geçti. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Bana göre bu 100 yıllık bir proje. Yer altı sularımız çok tuzluydu. Büyükşehir Belediyemiz suyu Karaköy'den getirdi" dedi.

    Sındı Mahalle Muhtarı Ramazan Bitezli ise "Betçe bölgesi olarak su sıkıntımız vardı. 5 büyük mahalle bu sorunu yaşıyordu. Muğla Büyükşehir Belediyesi elimizden tuttu. Betçe su projesi tamamlandı" dedi.

    Yaka Mahallesi Muhtarı Serhat Yılmaz de "Uzun yıllara dayanan bir su sorunu vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız, 'Su sorununu çözeceğim' dedi. Verdiği sözü yerine getirdi" diye konuştu.

    Mesudiye Mahalle Muhtarı Cüneyt Aydemir ise "Betçe bölgesinin su sorunu kanayan bir yaraydı. Su olmayınca yaşam olmuyor. Dolayısıyla suyun gelmesinden çok mutluyuz. Bazı engeller çıkmasına rağmen bugün suyumuza kavuştuk" dedi.

    "Betçe Projesi için 100 yılın projesi diyebiliriz" diyen Yazı Mahalle Muhtarı Mert Yalçın da "Bölge halkı olarak Datça'nın en ücra kısmında bulunuyoruz. Osman Başkanımız sayesinde şu an musluklarımızdan su akıyor" dedi.

    '13 İLÇEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRÜYORUZ'

    13 ilçeye ayrımcılık yapmadan hizmet götürdüklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "Seydikemer'e de hizmet ediyoruz, Dalaman'a da, Bodrum'a da hizmet veriyoruz. Hiçbir şekilde o ilçenin hangi belediyeden olduğuna bakmıyoruz. Bizim için halka hizmet önemlidir. Datça'nın içme suyu için büyük sıkıntılar yaşadık. Farklı kurumlardan farklı finansman kaynakları aradık. Ancak tabi ki beklenen desteği alamadık ve kendi bütçemizden buradaki sorunu çözmeye karar verdik. Projelerimizi hazırlayıp finansmanımızı sağladıktan sonra çalışmaları başlattık ve hızlı bir biçimde tamamladık. Ama küçük bir kısımda oyalandık. Projeyi yaparken özel mülk gerekçesiyle hattın geçeceği yolu kapattılar. Bir an önce suya kavuşmayı bekleyen insanlar varken niye o yol kapandı? Sonuç olarak sorunu aştık. O sorun olmasaydı buraya su 5 ay önce gelmiş olacaktı" dedi. 

    'YATIRIMLARIMIZI YAZ NÜFUSUNA GÖRE YAPIYORUZ'

    Başkan Gürün Muğla'nın turizm merkezi olması nedeniyle yaz aylarında büyük nüfus artışları yaşandığını ve projelerini buna göre yaptıklarını söyledi. Başkan Gürün, "Datça Betçe içme suyu projesi için 24 bin metre içme suyu şebekesi yapıldı. Yarımadanın içme suyu ile ilgili sorununu çözüme kavuşturduk. Biz bu yatırımı sadece kış nüfusuna göre değil Datça'nın yaz nüfusuna göre yaptık. Yazın ve kışın hiçbir sorun olmadan su akacak.  Datça'da sadece içme suyu değil yol, sağlık, sosyal ve kültürel çalışmalarımız da ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Datça'da 2014 yılından bu yana güncel rakamlarla 208 milyon liralık yatırım gerçekleştirmişiz. Muğla il genelinde toplam 5 milyar 149 milyon liralık yatırım gerçekleştirmişiz. Muğla'da en fazla yatırım yapan resmi kuruluş Muğla Büyükşehir Belediyesidir. Bu rakamı güncel değerlendirmeye aldığımızda 9 milyar 262 milyon liradır" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum