Datça Afet Gönüllüleri, orman yangınlarına karşı temel eğitimden geçti

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekipleri, (MAG-AME) orman yangınlarıyla mücadele ve müdahale eğitiminden geçti.

    Datça Afet Gönüllüleri, orman yangınlarına karşı temel eğitimden geçti
    22 Haziran 2022 - 12:25 - Güncelleme: 22 Haziran 2022 - 12:25

    Datça'da Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekipleri, orman yangınlarıyla mücadele ve müdahale eğitimi verildi. Datça Orman İşletme Şefliği'nin organizasyonunda, 2 gün süren 16 saatlik temel eğitimlerini tamamlanan 70 afet gönüllüsüne törenle sertifika ve kimlik kartları verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Muğla Koordinatörü Barış Muştu, 2021 yılında bölgede yaşanan orman yangınlarında mahalle afet gönüllüleri olarak orman yangınlarıyla mücadelede büyük eksikliklerinin ortaya çıktığını söyledi. Mahalle Afet Gönüllüleri'nin deprem ve benzeri felaketlere karşı hazır olduklarını belirten Muştu, "16 saatlik bu eğitimlerin ardından Datçalı mahalle afet gönüllüleri olarak artık, orman yangınlarına karşı da hazırız" dedi.

    Datça Orman İşletme Şefi Aytuğ Yeğnidemir iki gün süren eğitimlerde, mahalle afet gönüllülerine orman yangınlarına müdahale esnasında yapılması gerekenler ile koordinasyon ve iletişim konularında bilgiler verildiğini belirterek, iş güvenliği yanı sıra yangın söndürme tatbikatları ile uygulamalı eğitimler yapıldığını söyledi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum