• Reklam

Damızlık Birliğinde seçim skandalı: 8 bin üyeden 95'i oy kullanabilecek!

İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığının olumsuz yazısına rağmen 95 kişi ile genel kurul yapıp, 4 yıllık yönetimi belirlemeye gidiyor. Oy kullanamaması için üyelikleri düşürülen yaklaşık 8 bin üretici ise bu skandal seçimin gerçekleşmemesi için mücadele başlattı.

Damızlık Birliğinde seçim skandalı: 8 bin üyeden 95'i oy kullanabilecek!
28 Temmuz 2021 - 15:11
İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde iddialara göre tam bir seçim skandalı yaşanmak üzere… Birik Yönetimi, Tarım ve Orman Bakanlığının ‘olumsuz görüşüne’ rağmen, 30 Temmuz 2021 tarihinde 95 kişinin katılımı ile Genel Kurul yapacağını açıkladı. 2016 yılında yapılan son genel kurulunda 6 bin 900 üyenin hazirun listesinde yer alarak, oy kullanma hakkına sahip olduğu Birlikte, Cuma günü yapılacak seçimde sadece 95 kişi oy kullanma hakkına sahip olabilecek. Yaklaşık 8 bin üyeyi, oy kullanamamaları için asil üyelikten düşürdüğü belirtilen Birliğin mevcut Başkanı Caffer Tayyar Gülpınar’a ise tepki büyük.

“HUKUKSUZ GENEL KURUL GİRİŞİMİ”

Genel Kurulda Başkan Adayı olmak üzere uzun süredir çalışma yürüten Birlik Üyelerinden Çağlar Aran da asil üyelikten düşürülen isimler arasında yer alıyor. İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanının, skandal bir seçim yaparak, hukuksuz bir şekilde koltuğunu korumaya çalıştığını iddia eden Çağlar Aran,  “İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Bakanlığın olumsuz görüşüne rağmen bu skandal seçimi yapmaya kararlı olduğunu görüyoruz. Şimdiden uyarıyorum, bu genel kurul hukuksuzdur, yasal değildir ve yargıdan mutlaka dönecektir. Yaklaşık 8 bin üyemizin yasal hakkının gasp edildiği bir seçim, demokratik olamaz. Biz Birliğimize ve yaklaşık 8 bin üyemize yakışmayan bu demokrasi ayıbına dur demek için her yolu deneyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum