Cumhuriyet kazanımlarının 100 yılı dans gösterisiyle anlatılıyor

    EGE Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'ne bağlı Ekin Dans Topluluğu 34'üncü yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıl boyunca elde edilen kültürel kazanımlarını bir 'Anlatılı Dans Sunumu' ile betimliyor. 'Bu100deN' isimli gösteri, geleneksel dans adımlarını cumhuriyet tarihinin kültür basamakları üzerinden kurgulayarak, çağdaş bir yorumla sunuyor.

    Cumhuriyet kazanımlarının 100 yılı dans gösterisiyle anlatılıyor
    03 Haziran 2023 - 11:38 - Güncelleme: 03 Haziran 2023 - 11:42

    Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'ne bağlı Ekin Dans Topluluğu'nun Bu100deN isimli gösterisi, Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'in yönetmenliğinde, Türk Halk Oyunları Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin imece üretimi olarak kurgulandı.
    İzmir kurumlarının kostüm ve aksesuarlar desteği verdiği gösterinin hazırlanmasında çok sayıda konu uzmanının bilgisinden yararlanıldı. Gösterinin müziği ise Tarkan Erkan ve Serdar Kastelli'nin yönetmenliğinde, 33 müzisyenle oluşturuldu. Bu100deN; cumhuriyetin kültür katmanlarını 'Kuruluş' (Lozan Antlaşması), 'Değişim' (Cumhuriyet ve İzmir), 'Atılım' (İzmir İktisat Kongresi), 'Dönüşüm' (Köy Enstitüleri), 'Gelişim' (Nazilli Basma Fabrikası), 'Birleşim' ve 'Bağlılık' temaları altında sunuyor. Gösterinin 70 dakika boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin belleğindeki kültürel miras öykülerini 65 dansçı ile dillendireceği, izleyicisine geçmişe minnet ve vefayla, geleceğe umut ve güvenle bakmayı önereceği belirtildi. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum