Cumhuriyet çınarı Ayşe Mayda, 'Atatürk ve Cumhuriyeti' anlattı

    İzmir'de Bornova Rotary Kulübü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası dolayısıyla Türkiye’nin ilk kadın Ortodontisti 105 yaşındaki Ayşe Mayda’yı konuk etti. Cumhuriyet Çınarı konuşmasında “Atatürk ve Cumhuriyet”i anlattı

    Cumhuriyet çınarı Ayşe Mayda, 'Atatürk ve Cumhuriyeti' anlattı
    28 Ekim 2020 - 11:48
    Uluslararası Rotary 2440 Bölge Bornova Rotary Kulübü Cumhuriyet’in 97. yılında, kuruluşunda tarihe tanıklık eden Türkiye’nin ilk kadın Ortodontisti Ayşe Mayda’yı ağırladı. Ayşe Mayda Cumhuriyet’in kuruluşunu şöyle anlattı:

    “Atatürk Cumhuriyet’i ilan ettiğinde ben 7 yaşındaydım. Toplar atılıyordu, halk sokaklarda bayraklarla büyük bir coşkuyla Cumhuriyet’in ilan edilişini kutluyordu. 10. yılında ben liseye gidiyordum, 10. Yıl Marşı ile kutladık Cumhuriyet’i. O yıl geçit töreninde yürüdüm ve Atatürk’ü yakından gördüm. Aradan yıllar geçti Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde kendi özgür kimliği ile var olan çalışan bir kadın olarak toplumun her yerindeydim. Bu nedenle Cumhuriyet’in 50. yılını sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir Cumhuriyet kadını olarak kutladım. Atatürk en başta kadınlara kimlik kazandırdı, toplumda var olmalarını, sayılmalarını sağladı. Cumhuriyet’i kurarak ülkemizi bilimde, sanatta, kültürde ileri medeniyetler seviyesine ulaştırdı. O’na çok şey borçluyuz. Bu nedenle ben Ayşe Mayda olarak iki kimliğim ile varım. Biri bu ülkenin ilk kadın Ortodontisti Ayşe Mayda, ikincisi ise Cumhuriyet’in bana vermiş olduğu imkanlar sayesinde bugünlere gelerek topluma olan borcunu ödeyen, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla toplumun her yerine dokunan Ayşe Mayda. Cumhuriyetimizin 100. yılında da bir arada olmak dileğiyle 97. yılımızı kutluyorum.” 


    Bornova Rotary Kulübü Başkanı Enver Erdoğan ise, “Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana var olan anılarını paylaşan, tarihe ışık tutan konuşmasıyla değerli konuğumuz Ayşe Mayda’yı ağırlamaktan onur duyduk, kendisine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
     
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum