• Reklam

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu toplantısı Beştepe'de gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Kurul Başkanvekili İbrahim Kalın başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu toplantısında Türkiye-ABD ilişkileri, Libya'daki son gelişmeler, Doğu Akdeniz, AB ile ilişkiler ve dış politikadaki güncel meseleler etraflıca değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu toplantısı Beştepe'de gerçekleştirildi
10 Şubat 2021 - 18:01
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantıda, yeni dönemde Türk-Amerikan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular hakkında politika seçenekleri tartışıldı. Libya'da yılsonunda yapılması beklenen seçime kadar görev yapmak üzere belirlenen geçici yönetimden duyulan memnuniyet dile getirildi. Libya'da kalıcı barış ve istikrarı sağlayacak siyasi çözüm sürecine Türkiye'nin muhtemel katkıları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de barış ve adil paylaşımdan yana olduğu vurgulanarak, hak ve çıkarlarını koruma noktasındaki kararlılığı yinelendi.

Türkiye-Yunanistan arasında devam eden istikşafi görüşmelerin seyri de ele alındı. Türkiye'nin yapıcı tavrının karşılık bulması gerektiği belirtildi.

Türkiye-AB ilişkilerinde stratejik öncelikler, ortak vizyon ve çıkarlar doğrultusunda işbirliğini arttıracak somut adımlar atılmasının önemine dikkat çekildi.

Toplantının son bölümünde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından "Türkiye'nin Ulusal Siber Güvenlik Çalışmaları" başlıklı bir sunum yapıldı. Sunumda, muhtemel siber saldırılara karşı Türkiye'nin savunma kapasitesi ve bu alanda yapılan yenilikler kurul üyeleriyle paylaşıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum