Cumhurbaşkanı'na İnciraltı daveti

    İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, 29 Eylül'deki İzmir ziyareti öncesi, Türk bayrakları ve çiçeklerle düğün yerine çevirdikleri İnciraltı’na davet edip teşekkür etmek istediklerini belirtti.

    Cumhurbaşkanı'na İnciraltı daveti
    26 Eylül 2023 - 15:30
    İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “50 yıla dayanan İnciraltı planlama sorunu, İzmir’in sesiz kalması ve İzmirlilerin sahip çıkmamaları üzerine son çare gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız çağrı ile hızlanıp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından planlarımız çıkmıştı. Cumhurbaşkanımıza İzmirli toprak sahipleri olarak teşekkür etmek istiyoruz” dedi. Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile biz İzmirli İnciraltı toprak sahiplerini sermayeye yem etmemek, planlamanın hızla devam edip İzmir’e kazandırılması için de canla başla çaba sarf eden İnciraltı’nın kahramanı AK Parti İzmir Milletvekli Mahmut Atilla Kaya'ya da yıllardır mücadelede yanımızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyoruz.” 



    İnciraltı'nın 1991 yılında Resmi Gazete ile turizm bölgesi ilan edildiğini, yıllar öncesinde de tarım vasfını yitirdiğini hatırlatan Karabulut, “Bugün kamuya faydasız işletmelerle İzmirlilerin kullanamadığı İnciraltı; adeta kentin çöküntü alanı haline gelmiştir. Aslında yıllardır İzmir’in mücevheri olarak yanı başında bekleyen İnciraltı iki kez EXPO adaylığı ile de tüm dünyanın hayran kaldığı bir bölge olmuştu. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile  çıkan, sağlık turizm odaklı İnciraltı planlarının hayata geçmesi ile 22 bin yeni yatak kapasiteli turizm bölgesini İzmir kazanmış olacak. İnciraltı tek başına ;  bugün şehrin merkezindeki  yatak kapasitesini iki katına çıkararak İzmir ve ülke ekonomisine , turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Maksimum 3 kat ile sınırlı olan;  İnciraltı planlaması ile aynı zamanda İzmirliler 35 futbol sahası büyüklüğünde yepyeni nitelikli yeşil alan kazanmış olacak ve yapılacak işletmeler ile 35 bin İzmirli gencimize iş imkanı yaratılacaktır” diye konuştu.



    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiklerini vurgulayan Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü:
    “İzmir’in 50 yıllık makus talihini yenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a İzmirliler olarak teşekkür ediyoruz. Biz İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak taş üstüne taş koyanı asla unutmayız. İzmir’i ve İnciraltı’nı İzmir ziyareti ile düğün yerine çeviren, İzmirlilerin 40 yıllık sorununu çözen Cumhurbaşkanımızı İnciraltı’nda misafir etme heyacanı içerisindeyiz. Bu biz İzmirlilerin en büyük hayali olacaktır.



    İnciraltı Planları ile İzmir ve İzmirli ne kazanacak?
    •    590.000 m2 yepyeni nitelikli yeşil alan kazanacak (1 yeni kent ormanı daha)
    •    Sağlık Turizmi öncelikli planla birlikte şehrimize yılda en az 100.000 yeni nitelikli turist gelecek
    •    İnciraltı’nda yapılacak oteller-hastaneler-geriatri merkezleri ile yaklaşık 35.000 İzmirli gencimize yeni iş imkanı olacak
    •    68.000 m2 Sosyal donatı alanı kazanılacak
    •    85.000 m2 yepyeni eğitim alanı kazanılacak
    •    23.000 m2 spor tesisi kazanılacak
    •    İnciraltı planları ile turizmde ve ticarette 3 katı geçmeyecek yapılar ile İzmir sadece gökdelen yatırımcısını değil, nitelikli yatırımcı çekebileceğini de kanıtlayacak
    •    İnciraltı’nda yapılacak 2 katı geçmeyecek konut alanları ile yepyeni bir yaşam alanı olacak
    •    İnciraltı’nda yapılacak yapıların mimarisi ile yapılan yapıların çevre ile uyumu ile ülkemizde örnek olabilecek bir yer olacağını da kanıtlayacak
    •    İnciraltı planlarının onaylanıp, 18 uygulama planlarının tamamlanması ile İzmir İnciraltı ile 10 milyar dolar yabancı sermayeyi şehrimize çekebilecek kapasitededir
    •    İnciraltı planlarının hayata geçmesi ile şehrimiz ekonomisine yaklaşık 18 ile 20 milyar TL ticaret hacmini İzmir'e kazandıracaktır."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum