Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk açılımı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'e yönelik sıcak mesajlarıyla başlayan açılımı 30 Ağustos'ta yeni bir boyut kazandı. Erdoğan, Saray'a dev Atatürk posteri astırırken, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu "Askerinle bin yaşa Mustafa Kemal Paşa" sözlerinin yer aldığı marşı çaldı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk açılımı
    31 Ağustos 2022 - 18:18
    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin Atatürk ve İsmet İnönü'ye yönelik sözlerinde önemli değişimler yaşanıyor.
    Erdoğan, katıldığı son mitingte Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü rahmetle andı. Erdoğan son açılımını ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 30 Ağustos törenlerinde gerçekleştirdi.

    KÜLLİYE'YE DEV ATATÜRK POSTERİ ASILDI
    30 Ağustos kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bu yıl kapsamlı bir organizasyon düzenlendi. Saray'ın bir bölümüne dev Türk bayrağı diğer bölümüne ise dev Atatürk posteri asıldı.
    Canlı yayınlanan törenlerde, Atatürk portresine sık sık yakın çekim yapılması dikkat çekti.

    "ASKERİNLE BİN YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA"
    Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu ise zafer marşları çalarken, "Askerinle bin yaşa Mustafa Kemal Paşa" sözlerinin yer aldığı marşa yer vermeleri dikkat çekti.

    ERDOĞAN'DAN ATATÜRK SÖZLERİ
    Erdoğan da konuşmasında Atatürk'e yönelik övgü dolu ifadeler kullanırken, şunları söyledi:
    "Orduların başkomutanı Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını rahmetle yad ediyorum."
    26 Ağustos‘ta Malazgirt'te, Alparslan'ın Anadolu kapılarını açtığı topraklarda otağlarda olduklarını belirterek, "Oradan, Fatih ve cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile büyüyen bir Türkiye." demişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum