• Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 başkan yardımcısı için konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı yardımcılıkları kararına ilişkin, "Bu asil millet bunları yutmaz, cevabını da 14 Mayıs'ta size verir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 başkan yardımcısı için konuştu
15 Mart 2023 - 17:54
AK Parti Grup Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'lı masanın Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Daha ortada fol yok yumurta yokken bunların kendilerini kaptırdıkları ihtiras rüzgarları karşısında insanlık adına, oradaki mazlumlar adına biz utandık. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler görecek, ne tür kepazeliklere tanık olacağız. Siyaset kurumunu bu seviyeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Değerli arkadaşlar bunların her işi aynı. Bir yıl önce 6 parti bir araya gelip ittifak kurdular, toplandılar, konuştular, dağıldılar. Cumhurbaşkanı adayı dediğiniz kişi yürütmeyi sürdürecek kişidir. Soruyorlar kaç yardımcın olacak? Cumhurbaşkanının yardımcısı 1 olabilir, 5 olabilir, 10 olabilir 15 olabilir, 500 olabilir, bin 500 olabilir. Bir başkan yardımcısıyla bu ülke nasıl yönetilecek demişti? Şimdi geldik bugüne. 1'den bin 500'e kadar yardımcı atanabilirmiş.
6'lı masanın etrafında toplananlara bir şeyler dağıtılacak. Bu nedenle yeteri sayıda yardımcısı olması lazım. Sanıyor ki benim milletim gafil, benim milletim bunları yutmaz ve 14 Mayıs'ta gerekli cevabı size verir. Şimdi yardımcıları da yıpranmasın diye açıklamıyorlar. Şimdi topu taca atacak yerleri kalmayınca bu isimleri de açıklamak için tekrar tekrar bir araya gelecekler. Masanın altı üstüne geldi, birileri masadan kalktı sonra tekrar oturtuldu. Bu kavgaların çetelesini tutanlar herhalde epey kalın bir dosya sahibi olmuşlardır. CHP'nin iki belediye başkanını da işin içine katarak zar zor adaylarını ilan ettiler."

YORUMLAR

  • 0 Yorum