Covid-19 taraması başladı: 150 bin kişiye test yapılacak
Türkiye'de korona virüste (Covid-19) bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan ve yaklaşık 150 bin kişiye yönelik ELİSA ve PCR testi uygulaması başladı
Yayınlanma :
12.06.2020 15:55
Güncelleme :
12.06.2020 15:56
Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Korona virüste bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan ve yaklaşık 150 bin kişiye yönelik ELİSA ve PCR testi uygulaması aralarında Kırıkkale'nin de bulunduğu pilot illerde başladı. Uygulama kapsamında ilimizde de bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından rastgele belirlenen 2 bin 300'ün üzerinde adreste sağlık ekiplerimizce, kişilerin rızası dahilinde her haneden 1 kişi olmak üzere PCR testi için sürüntü, ELİSA testi için de kan örneği alınacaktır. Bu sayede vatandaşlarımızın bu hastalıkla ne oranda karşılaştıkları belirlenebilecektir. Bu çalışmalara katkı vermek üzere belirlenen vatandaşlarımıza, anlayışlarından ve çalışmalara verecekleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: