Harçlıklarıyla yaralı köpeği tedavi ettirdiler

    İZMİR'in Foça ilçesindeki Reha Necla Midilli Ortaokulu ve Reha Midilli İlkokulu öğrencileri Asya Durusu (11) ve Selen Demirel (10) yol kenarında bacağı kırık olarak bulup, veterinere götürülen sokak köpeğine sahip çıkıp harçlıklarından biriktirdikleri ve topladıkları paralarla tedavisine destek verdi.

    Harçlıklarıyla yaralı köpeği tedavi ettirdiler
    04 Nisan 2023 - 14:13 - Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 14:14

    Foça Reha Necla Midilli Ortaokulu ve Reha Midilli İlkokulu 5'inci sınıf öğrencisi Asya Durusu ve 4'üncü sınıf öğrencisi Selen Demirel, sokakta bacağı kırık olarak bulunan ve bir hayvansever tarafından veterinere götürülen sokak köpeğine sahip çıktı. Muayene sonrasında acilen ameliyat edilen ve tedavi altına alınan sokak köpeğine 'Poli' ismini veren Asya ve Selen, okullarında yaptıkları duyurularla tedavi maliyetine katkı sağlamak isteyen gönüllü arkadaşlarından bağış topladı.

    Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) Başkanı Elif Çakır'a ulaşan ve Poli'nin sağlığına kavuşmasını sağladıklarını anlatan Asya Durusu, 3 günde 978 TL topladıklarını ve veteriner masrafının bir kısmını karşıladıklarını belirtip, "Sokakta yaşayan hayvanları beslerken bu köpeği yaralı şekilde gördük. Onu tedavi ettirmek için bir kampanya yaptık. Okulda birkaç arkadaşım yardım etmek istedi. Başka yardım etmek isteyenler olabilir diye sınıfları gezip duyuru yaptık. 3 günde 978 TL toplandı. Klinikte köpeği ziyaret ettik" dedi. Sokak hayvanlarına ilgileri olduğunu anlatan Durusu, "Foça'da yaşadığımız sürece böyle kampanyalara hep destek vermek isteriz. Hayvanları sevip korumalıyız. Onları sokağa atmamalıyız. Onların da yaşama hakları var. Mama vermediğimizde üzülüyorlar" diye konuştu.

    SOKAK HAYVANLARI İÇİN İŞ BİRLİĞİNE DEVAM

    Tedavisi devam eden Poli'nin 3 hafta süresince veterinerde kalmaya devam edeceğini belirten HAYAD Başkanı Elif Çakır, "Bir kaza geçirmiş olabilir. Röntgende bacağında kırık çıktı. Bu öğrencilerimize çok şey borçluyuz. Okullarda pek çok öğrenci ve öğretmenin bir şeyler yapmak istediğini ama bunu nasıl yapacağını bilmediğini fark ettik. Umarım bundan sonraki süreçte de onlarla bir araya geliriz. Tedavinin maliyeti 10 bin liraydı. Öğrencilerimizden aldığımız miktarın üzerini dernek olarak karşıladık. Onların desteği çok anlamlı" diye konuştu. Çakır, öğrencilerle iş birliği yapmaya bundan sonra da devam edeceklerini söyleyerek 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü nedeniyle farklı etkinlikler hazırladıklarını kaydetti. Çakır, "4 Nisan gününü bir fırsat olarak görüp okullarda öğrencilere ulaşmak için bunu değerlendirmek istedik. Foça'daki ilk ve ortaokullarda stantlar açıyoruz. Gönüllü öğrenci ve öğretmenlerle mama dağıtımı yapıyoruz. Yaz geliyor sokak hayvanları su bulmakta zorlanıyor. Beslenme, kısırlaştırma ve tedaviye erişim konularında bilgi alışverişinde bulunacağız" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum