Çine çayı ölüm saçıyor!

    Aydın'da rengi siyaha dönüşen Çine Çayı’nda çok sayıda balık telef oldu. Bazı zeytin fabrikalarının atıklarını bıraktığı Çine Çayı simsiyah bir renge bürünürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Çine çayı ölüm saçıyor!
    13 Mart 2023 - 13:45

    Aydın-Muğla kara yolu üzerindeki Çine Çayı'nın rengi siyaha dönüştü. Çay kenarında çok sayıda ölü balık görüldü. Bazı vatandaşlar ise çayda balık avlamaya devam etti.



    BALIKÇILAR TEPKİLİ
    İhbar üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, sudan ve balıklardan numune aldı. Suyun renginin, zeytin fabrikalarının atıklarından kaynaklandığı iddia edildi. Geçimini Çine çayından tuttukları balıklarla sağlayan balıkçılar, çaya zeytin karasuyu bırakan zeytin fabrikalarına tepki gösterdi.
    Akşam geç vakitlerde karasu atıklarının Çine Çayı kenarındaki iki farklı noktadan salındığını belirten balıkçı Semih Atıcı, "Yıllardır aynı sorunla karşı karşıyayız. Akşam hava kararınca sabaha kadar aralıksız olarak Çine Çayı'na boşaltım yapılıyor. Balık ölümlerine sebep olduğu da ortada. Özellikle geçtiğimiz günlerde kıyıya vuran balıkların haddi hesabı yoktu. Sesimizi kime duyuracağımızı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum