Üniversitede 'Çikolata' ve 'Temel Barista' eğitimi

    Ege Üniversitesi (EÜ) Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve daha önce ücretsiz olarak 'Kıyı Ege Mutfağı' ve 'Temel Barista Eğitimi' atölyeleri düzenleyen Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, 'Çikolataya Başlangıç' ve 'Temel Barista' ile eylül ayında da eğitimlerine devam edecek.

    Üniversitede 'Çikolata' ve 'Temel Barista' eğitimi
    09 Ağustos 2023 - 12:48 - Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 12:49

    Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine katkı sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, üniversitenin bilgi birikimini halkla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce ücretsiz olarak 'Kıyı Ege Mutfağı' ve 'Temel Barista Eğitimi' atölyeleri düzenleyen akademi, eğitimlerine 'Çikolataya Başlangıç' ve 'Temel Barista' ile eylül ayında da devam edecek. Akademide halka yönelik eğitimlerin yoğun ilgi görmesinden dolayı bu konuda devamlılık sağlamak istediklerini belirten Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, "Eğitim programındaki temel amacımız öncelikle Çeşme'yi gastronomi turizminin merkezi haline getirmek" dedi.

    'EĞİTİM PROGRAMLARIMIZA BEKLİYORUZ'

    Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'ın da vurguladığı gibi üniversite-toplum bütünleşmesini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 12 -13 Eylül tarihlerinde yeni bir toplumsal eğitim programı başlatıyoruz. Eğitimlerimizden birisi 'Çikolataya başlangıç' eğitimi diğeri ise yine 'Temel Barista' eğitimi olacak. Daha önce yaptığımız programlarla iyi bir ivme yakaladık, bu konuda iddialı ve kararlıyız. Kısa bir süre içinde Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi bünyesinde Çeşme'miz ve İzmir'imiz gastronomi turizminin merkezi haline gelecek. Gastronomiye ilgi duyan herkesi eğitim programlarımıza bekliyoruz."

    'ADAYLARA BİLGİ VERECEĞİZ'

    Eğitimlere nasıl başvurulacağı konusunda bilgi veren Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Samet Can Curkan ise "Sosyal medya hesaplarımızda yer alan afişlerdeki QR kodları okutarak ya da yine sosyal medya hesaplarımızda bulunan başvuru linklerine tıklayarak ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ön kayıtların ardından 5 Eylül'e kadar bizlerden kesin kayıt için dönüş olacak.  Daha sonra da kesin kayıtlar için adaylara bilgi vereceğiz" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum