• Reklam

Çiğli Tramvayı inşaatı durdu

İzmir'de 2023 yılı mart ayında hizmete gireceği açıklanan ancak belirtilen tarihe yetişmeyen, bir süre önce deneme seferi yapılan Çiğli Tramvayı projesi yarım kaldı. Yüklenici firma, iddiaya göre 600 milyon liralık alacağı ödenmediği gerekçesiyle sözleşmeyi feshetti.

Çiğli Tramvayı inşaatı durdu
01 Haziran 2023 - 17:29
İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından 5 Kasım 2020 tarihinde Nurol İnşaat’ın ihalesini aldığı “Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi” projesinde çıkmaz girildi. Büyükşehir'de para bittiği için Çiğli tramvayı ihalesini alan firmanın işten vaçgeçtiği öne sürüldü.

TEK TARAFLI FESH EDİLDİ
Yaklaşık 12 km uzunlukta 15 istasyonlu tramvay hattı, trafo binaları, tramvay köprüsü, elektromekanik işler ve işletmede olan Konak Tramvay Hattı duraklarının peron boylarının uzatılması işlerini kapsayan projede İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre anlaşmanın bir kısmı olan 400 milyon lira olan hakedişi yapan Nurol İnşaat iddialara göre geriye kalan 600 milyonluk hakedişi alamadığı için anlaşmayı tek taraflı olarak fesh etti. Çiğli Tramvay hattının tamamlanması için bahsedilen bütçeye artı olarak 1 milyarlık yatırım daha gerekiyor.

TREN SETLERİNİN ALIMI YAPILMADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında temellerini attığı ve 2 yıl içinde biteceğini duyurduğu, Çiğli tramvayı için gerekli olan tren setlerinin de iddiaya göre satın alması gerçekleşmedi. Hatta hizmet edecek tren setlerinin yaklaşık maliyetinin 2 milyar Türk lirası olduğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor. (gazeteege)
Öte yandan İddiaların doğru olması durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli tramvayını hizmete açabilmesi için yaklaşık 3 milyar 600 milyonluk bir bütçe ayırması ve yeniden ihaleye çıkması gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum