• Reklam

Çiğli'de üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan proje

İZMİR'in Çiğli ilçesinde, Belediye ile Çiğli Flamingo Kadın Kooperatifi iş birliğinde yürütülen proje kapsamında kooperatif üyeleri el emeğiyle ürettikleri ürünleri satarak üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyor.

Çiğli'de üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan proje
15 Ağustos 2022 - 12:22 - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 - 12:23

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde kadınların sosyalleşmesine ve aile bütçesine katkı sağlamalarına destek olmak amacıyla kurulan Çiğli Flamingo Kadın Kooperatifi gençlere yönelik bir sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Kooperatif üyeleri, Çiğli Belediyesi atölyelerinde el emeğiyle ürettikleri ürünleri semt pazarları ve üretici kadın pazarlarında satarak Celal Bayar Üniversitesi, 18 Mart Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim gören Çiğlili toplam 3 öğrenciye burs desteği sağladı. Burs desteği uygulamasının yeni eğitim öğretim yılında da devam edeceği belirtildi.

'EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

Böyle önemli bir projenin paydaşı olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, "Flamingo Kadın Kooperatifi İle birlikte ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin eğitimine destek vermek amacıyla güzel bir proje başlattık. Çiğlimizin emektar kadınları el emeğiyle ürettikleri ürünleri satarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de üniversite öğrencilerine burs desteğinde bulunuyor. İlk etapta üç öğrenciye burs sağladık. Çiğli Belediyesi olarak, projenin büyüyerek devam etmesi adına atölyelerimizi çeşitlendirmeye, ücretsiz kurslar düzenlemeye ve üretici kadın pazarlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum