Çiğli Cumhuriyet Parkı, Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ne kavuştu

    ÇİĞLİ Belediyesi, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin açılışını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Açılış coşkusu özgün müziğin sevilen isimlerinden Metin-Kemal Kahraman kardeşlerin konseriyle zirve yaptı.

    Çiğli Cumhuriyet Parkı, Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ne kavuştu
    05 Ağustos 2022 - 16:39 - Güncelleme: 05 Ağustos 2022 - 16:44

    Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı'nda yaptığı yenileme çalışmaları sonucunda yüzme havuzu, bilardo salonu, tenis kortları ve sportif aktivite alanını bünyesinde bulunduran Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin açılışını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Ebru Okay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve yönetimi, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç açılıştaki konuşmasında, "Yüzme havuzu ve sportif aktivite alanlarını bünyesinde bulunduran çok güzel bir tesis olmuş. CHP belediyeleri halk için çalışmaya devam ediyor. Bu anlamlı günde Çiğli'de ve Çiğlililerle olmaktan dolayı büyük mutluluk duydum" dedi.

    'FUTBOL, BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHALARI DA KAZANDIRACAĞIZ'

    Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Göreve geldiğimizde Çiğli'yi sporun merkezi yapacağımızın sözünü vermiştik. Bugün geldiğimiz noktada hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Görevi devralırken spor kulübümüzün 400 öğrencisi vardı. Şu an çeşitli branşlarda 3 bin 700 öğrencimiz var. Çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlar başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize 14 ayrı branşta spor yapma imkanı sunacağız. Açılışını yaptığımız tesisimizin hemen yakınında bir parkımız daha var. Kısa süre içerisinde oraya da basketbol, voleybol ve futbol sahaları kazandıracağız" diye konuştu.

    Mahallelerine böyle bir kompleksin kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Çağdaş Mahallesi Muhtarı Hasan Akkuş, "Bu güzel tesisin açılışında olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Tesisin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    'KENTİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN'

    Egekent Mahalle Muhtarı Müge Kaplan da  "Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde çocuklarımıza ve gençlerimize; yüzme, tenis, bilardo gibi birçok alanında eğitim verilecek. Kadınlara yönelik sportif aktiviteler düzenlenecek. Hem mahalleme hem de Çiğlililere hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

    ÖZTUNÇ VE YÜCEL BİLARDO MAÇI YAPTI

    Açılışa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bilardo maçı yaptı. Keyifli anlara sahne olan mücadeleyi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kazandı.

    DEVASA ATATÜRK HEYKELİ

    Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin yanı sıra Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı'na konumlandırılmak üzere yapılan devasa Atatürk Heykelinin açılışı da yapıldı. Açılışın ardından Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Amfi Tiyatroda sahne alan özgün müziğin değerli isimlerinden Metin-Kemal Kahraman kardeşler sevilen ezgilerini Çiğlili müzikseverler için seslendirdi. Konser alanını hınca hınç alanı dolduran Çiğlililer keyifli bir akşam yaşadı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum